Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις οικονομικές δραστηριότητές του, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη. Την ίδια ώρα, η Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα όσα έχει καταγγείλει τις τελευταίες μέρες ο πρώην yπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Αναλυτικά ΕΔΩ οι σημερινές αποκαλύψεις του πρώην υπουργού για το ποσό που εισέπραξε ο Μ. Φουρθιώτης.

Οικονομικές δραστηριότητες – Τι ερευνά ο αρμόδιος εισαγγελέας

Η οικονοmική εισαγγελία διερευνά το αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει διαπράξει αδικήματα όπως απάτη και απόπειρα απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί να ελεγχθεί και το φορολογικό του προφίλ.

Παράλληλα, ερευνάται και η υπόθεση που αφορά στο προγράμμα «Συν-Εργασία», καθώς και ο τρόπος με τον οποίο ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να εισέπραξε χρήματα.

Τι ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Η δεύτερη εισαγγελική έρευνα αφορά τις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση για εισβολή του Μένιου Φουρθιώτη στο γραφείο του στο Υπουργείο, μαζί με μπράβους. Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε πως ο Μ. Φουρθιώτης επί πέντε ώρες τον απειλούσε.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία διερευνά εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Την έρευνα θα διενεργήσει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook