Πριν από λίγο λάβαμε στο email της ΠΟΣΠΕΡΤ την παρακάτω επιστολή του συναδέλφου μας Δ.Π, που εργαζεται σαν εικονολήπτης επικαίρων σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι με την παράκληση να την δημοσιεύσουμε.

“Πρόκειται επί της ουσίας για λόγια που βγαίνουν από την καρδιά ενός μάχιμου cameraman επικαίρων προς την κοινωνία.

Πρός όλους όσους παρακολουθούν τις εικόνες που μεταδίδει μέσω της κάμεράς του η τηλεόραση, προσπαθώντας να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους.

Ενός εργάτη της τηλεόρασης που καθημερινά “φτύνει αίμα” για να αποτυπώσει με την κάμερά του όλα αυτά που συμβαίνουν, ρισκάροντας πολλές φορές τη σωματική του ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή του.

Ενός ανθρώπου που βγάζει τίμια με κόπο και ιδρώτα το ψωμί του, βιώνοντας όπως όλοι μας την αδικία, την ανασφάλεια, τον αυταρχισμό και την αναλγησία της εργοδοσίας και της εξουσίας με την οποία αυτή διαπλέκεται.

Είναι χρέος μας να δημοσιεύσουμε την επιστολή του συναδέλφου μας εικονολήπτη και τιμή μας που εκτιμά ότι η φωνή του θα ακουστεί μέσω της ομοσπονδίας μας στην οποία μετέχει η ΕΤΙΤΑ της οποίας όπως αναφέρει είναι και ο ίδιος μέλος”.

“Ακολουθεί η επιστολή του εικονολήπτη επικαίρων Δ.Π :

Συμπολίτη τηλεθεατή, ανεργε, αδικημενε, που έχεις το αίσθημα της αδικίας και του θυμού να σε πνίγει.

Σε εσένα απευθύνομαι που σε συναντώ στο δρόμο να διεκδικείς τα όνειρα σου για ένα καλύτερο αύριο για σένα κ τα παιδιά σου, για τον τόπο σου.

Εσένα που σε κάνει να ασφυκτιας απο το αίσθημα της απουσίας της φωνής σου σε ότι αφορά στη ζωή σου.

Είμαι εγώ που βρίσκομαι εκεί για να καταγράψω την ανάγκη για καλύτερη ποιότητα υγειας, αποτυπωνοτας την αγωνία των υγειονομικών, την καταστολή στις διεκδικήσεις σου, αλλά κ την προσπάθεια των κρατικών λειτουργων να σε συνδράμουν, οταν τους χρειαστείς, την αγωνία του πυροσβέστη να σβήσει το σπίτι σου, αλλά κ του αστυνομικού να συντρέξει τον ηλικιωμένο πατέρα σου που τον έχουν χτυπήσει και ληστεψει.

Είμαι εγώ που σου μεταφέρω την εικόνα των θαρραλέων συλλαλητηρίων των συνταξιούχων, αλλά κ των διεκδικήσεων των νέων, φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων, για να κατακτησουν τα όνειρα τους.

Είμαι εγώ που σου μεταφέρω τη φρίκη του πολέμου, κινούμενος σε εμπόλεμες ζώνες ευαισθητοποιοντας σε υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας, για ένα αύριο όπου τα παιδιά σου θα ευημερήσουν.

Είμαι εγώ φίλε τηλεθεατή, ο εργαζόμενος τεχνικός στην ιδιωτική τηλεοραση(τεχνικός εξωτερικών μεταδόσεων, ηχολήπτης, κάμεραμαν).

Είμαι εγώ που μαζί με τους συναδέλφους ρεπόρτερ στο δρόμο της ενημέρωσης σε συναντώ καθημερινά, είμαι εγώ, μια εικόνα σου χίλιες λέξεις, όταν με συναντάς έξω λοιπόν βρες να μου πεις την καλύτερη.

Δ.Π.εικονολήπτης επίκαιρων από το 1992, μέλος της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ)”

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook