Τη δική του απάντηση για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σκίτσο του έδωσε ο Πέτρος Ζερβός. Στο σκίτσο, το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα στην Εφημερίδα των Συντακτών, απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιβαίνει στο μηχανάκι των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ένας από τους δράστες πυροβολεί και σκοτώνει τον δημοσιογράφο, ο πρωθυπουργός φαίνεται να πίνει καφέ και να διαβάζει εφημερίδα.

Ο γνωστός σκιτσογράφος προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook, προκειμένου να απαντήσει σε όσους τον κατηγόρησαν ότι «παρουσιάζει τον πρωθυπουργό ως τρομοκράτη».

Όπως εξήγησε, «ο πρωθυπουργός πάνω στο μηχανάκι που εκτελεί “συμβόλαιο” πίνοντας καφεδάκι και διαβάζοντας εφημερίδα θέλει να δείξει συμπυκνωμένα, και μέσω της υπερβολής, έναν πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας!»

«Το λιγότερο που δείχνουν οι αντιδράσεις είναι άγνοια να “διαβάσουν” ένα σκίτσο αν υποθέσουμε ότι είναι καλοπροαίρετες», τόνισε ο σκιτσογράφος στην ανάρτησή του. «Όμως οι αντιδράσεις δεν είναι καλοπροαίρετες, αλλοιώνουν σκόπιμα το νόημα του σκίτσου γιατί απλώς θέλουν “να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα”», πρόσθεσε.

«Μέσω του σκίτσου επιχειρούν έναν γελοίο αντιπερισπασμό από τα τρέχοντα για να πλήξουν ό,τι τους αντιπολιτεύεται και εν προκειμένω την Εφημερίδα των Συντακτών», ανέφερε ακόμα ο Πέτρος Ζερβός.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πέτρου Ζερβού:

Με έκπληξη άκουσα ότι το σημερινό μου σκίτσο στην Εφημερίδα των Συντακτών ξεσήκωσε αντιδράσεις γιατί «παρουσιάζει τον Πρωθυπουργό ως τρομοκράτη»! Κατ’ αρχήν αν ήθελα να τον παρουσιάσω ως «τρομοκράτη», θα τον παρουσίαζα με ρούχα που φοράει κάθε «τρομοκράτης» που σέβεται τον εαυτό του, δηλαδή μπουφανάκι, κράνος ή μάσκα και σε ετοιμότητα κι όχι ανέμελο με καφέ και διαβάζοντας εφημερίδα πάνω στο μηχανάκι! Το λιγότερο που δείχνουν οι αντιδράσεις είναι άγνοια να «διαβάσουν» ένα σκίτσο αν υποθέσουμε ότι είναι καλοπροαίρετες! Η γελοιογραφία πάντα δουλεύει με την υπερβολή!!! Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που, τάχα μου, αντιδράνε? Ο Πρωθυπουργός πάνω στο μηχανάκι που εκτελεί «συμβόλαιο» πίνοντας καφεδάκι και διαβάζοντας εφημερίδα θέλει να δείξει συμπυκνωμένα, και μέσω της υπερβολής, έναν Πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας! Έναν Πρωθυπουργό που, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χρειάστηκαν μια ολόκληρη μέρα ωσότου αναφερθούν στο περιστατικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου μέρα-μεσημέρι στην Αθήνα όταν όλη η Ευρώπη βούιξε για το περιστατικό και υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν δηλώσεις αποτροπιασμού αυθημερόν! Όμως οι αντιδράσεις δεν είναι καλοπροαίρετες, αλλοιώνουν σκόπιμα το νόημα του σκίτσου γιατί απλώς θέλουν «να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα». Το όργιο αστυνομικής βίας που ζήσαμε προ ημερών, το «σκάνδαλο Λιγνάδη», μια πανδημία που μετά από ένα χρόνο κυβερνητικών παλινωδιών βρίσκεται στο κόκκινο, η «υπόθεση Φουρθιώτη» και τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου δείχνουν μια χώρα σε βαθιά παρακμή και σήψη που ο μόνος δεν την παίρνει χαμπάρι είναι ένας ανέμελος Πρωθυπουργός!!! Μέσω του σκίτσου επιχειρούν έναν γελοίο αντιπερισπασμό από τα τρέχοντα για να πλήξουν ό, τι τους αντιπολιτεύεται και εν προκειμένω την Εφημερίδα των Συντακτών!

Αριστοτελία Πελώνη: «Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω. Απαράδεκτο»

«Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω», είπε μεταξύ άλλων νωρίτερα σήμερα η Αριστοτελία Πελώνη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για το σκίτσο τόνισε: «Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω. Απαράδεκτο να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός στη μηχανή με αυτή την απεικόνιση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το σκίτσο του Πάνου Ζερβού, λέγοντας ότι «το αφήγημα που επιδιώκεται να περάσει από την Αξιωματική Αντιπολίτευση κυρίως ότι η Ελλάδα είναι Κολομβία είναι παντελώς ανυπόστατο και θα παρακαλούσα να είμαστε και πολύ προσεκτικοί και να είναι πιο προσεκτικός και ο κ. Τσίπρας ως πρώην πρωθυπουργός όταν αναφέρεται σε ένα τέτοιο αφήγημα, σε αποικία εγκλήματος διότι θα έπρεπε να έχει γνώση και των στοιχείων και θα έπρεπε να είναι και πιο προσεκτικός και να μην διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook