Ειδικές εκπομπές και αφιερώματα θα μεταδώσει η ΕΡΤ από τη «Φωνή της Ελλάδας» την Δευτέρα, 19 Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Στις ειδικές εκπομπές φιλοξενούνται συγγραφείς, προσωπικότητες και ξένοι φιλέλληνες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ:

«Η Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τροποποιεί το πρόγραμμα της και τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, γιορτάζει την Ημέρα Φιλελληνισμού με ειδικές εκπομπές, συνεντεύξεις με ιστορικούς, συγγραφείς και σημερινούς φιλέλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και με αφιερώματα σε μεγάλες μορφές Φιλελληνισμού του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα θα μεταδοθούν οι εκπομπές:

• «Η Ελλάδα στον Κόσμο» (10:00 – 12:00 ώρα Ελλάδας). Ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος θα φιλοξενήσει τον Γκεόργκι Μουράντoφ, πρώην Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο και Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας μεταξύ Ρωσίας, Ελλάδας και Κύπρου.
• «Κουβέντες μακρινές» (12:00 – 13:00 ώρα Ελλάδας). Η Νατάσα Βησσαρίωνος θα συνομιλήσει με τους Ελληνιστές, συγγραφείς και μεταφραστές Μισέλ Βόλκοβιτς (Γαλλία) και Πέδρο Ολάγια (Ισπανία).
• «Έλληνες παντού» (13:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας). Ο Θανάσης Χούπης θα συνομιλήσει με τον Κωνσταντίνο Βελέντζα, ιδρυτή της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό και μέλος του Δ.Σ. του ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821.
• «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» (18:00 – 19:00 ώρα Ελλάδας). Ένα αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα, στη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλέλληνα, με μελοποιημένη ποίησή του από σημαντικούς συνθέτες, έχει ετοιμάσει ο Γιάννης Παπουτσάκης.
• «Φωνές και μουσικές της ελληνικής καρδιάς» (19:00 – 20:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Remi Cavat, που τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα, είναι καλεσμένος του Αλέξη Κώστα.

• «Της ψυχής μου το χώμα» (21:00 – 22:00 ώρα Ελλάδας). Ο Άγγελος Σταθόπουλος έχει ετοιμάσει ένα ειδικό αφιέρωμα για τα Φιλελληνικά κομιτάτα της Αμερικής, που αποτέλεσαν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης.

• Η «Φωνή της Ελλάδας» φωνή όλων των Ελλήνων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook