Δίαυλο επικοινωνίας φέρεται ότι είχε ο Μένιος Φουρθιώτης με τους συγκατηγορούμενους του πριν και μετά τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο διαβιβαστικό της Ασφάλειας στην Εισαγγελία προκύπτει τηλεφωνική επικοινωνία του Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του, πέντε ώρες πριν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά Αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου, αλλά και μετά το συμβάν.

Όπως προκύπτει οι εξελίξεις με τη σύλλληψη Φουρθιώτη και των άλλων 2 έγινε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα αγνώστου ο οποίος κατονόμασε το άτομο που πυροβόλησε κατά παραγγελία στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη την τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π.. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε.» Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να έδωσε τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων στον αξιωματικό.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας που πλέον είναι στα χέρια του ανακριτή φαίνεται να προκύπτει τηλεφωνική επικοινωνία του Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του, πέντε ώρες πριν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου, αλλά και μετά το συμβάν.

Μάλιστα περίπου μία ώρα μετά το συμβάν , γύρω στην 01.55 το πρωί ο παρουσιαστής φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό ενός εκ των δύο, στο οποίο ανέφερε “εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω”. Φέρεται επίσης να επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη , φαίνεται ότι αμφισβητούν τα στοιχεία που έχουν σε βάρος τους οι αστυνομικοί για τους κατά παραγγελία πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστη. Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου τους Κωνσταντίνου Γώγου: «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Επί πλέον στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφέρεται ότι :

– Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας με τους αστυνομικούς και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, προέκυψε πως οι κάλυκες αυτοί προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα Καλάσνικοφ.

– Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων. Από τα γενετικά αυτά στοιχεία οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στις συλλήψεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook