Το βίντεο μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας με τον Ρομάν Προτασέβιτς να λέει ότι «συνεργάζεται».

Ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς, συνελήφθη χτες στη Λευκορωσία αφού οι αρχές ανάγκασαν το αεροσκάφος της Ryanair, στο οποίο επέβαινε από την Αθήνα να προσγειωθεί στο Μινσκ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή για την αεροπειρατεία.

Ο Προτασέβιτς εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, στο οποίο δηλώνει ότι «συνεργάζεται» με τις ανακριτικές Αρχές. Καθισμένος πίσω από ένα τραπέζι, κοιτάζοντας την κάμερα, ο 26χρονος είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και «παραδέχτηκε» ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στο Μινσκ, πέρσι.

«Το προσωπικό μου συμπεριφέρεται με απολύτως ικανοποιητικό τρόπο και με σεβασμό στον νόμο. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ερευνητές. Δεν έχω προβλήματα υγείας, ούτε στην καρδιά, ούτε σε άλλα όργανα», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Επίσης, αναφέρει ότι βρίσκεται σε μια φυλακή υποδίκων στο Μινσκ.

❗️ Провластный телеграм-канал показал Протасевича, на видео он сказал, что «продолжает сотрудничать со следствием и давать признательные показания»

Видео: телеграм-канал «Желтые сливы» pic.twitter.com/Xt94QPBz7Q

Πληροφορίες για νοσηλεία

Την ίδια ώρα, ωστόσο, μεταδόθηκε από δημοσιογράφους του δικτύου NEXTA η πληροφορία ότι ο 26χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Μινσκ.

leykorosia-vinteo-me-tin-omologia-toy-roman-protasevits-metedose-i-kratiki-tileorasi0
Η μητέρα του 26χρονου ενημέρωσε τους συνάδελφους του ότι νοσηλεύεται με πρόβλημα στην καρδιά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προτάσεβιτς ήταν σε κατάσταση πανικού όταν έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε τελικά στο Μινσκ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας διέψευσε τις πληροφορίες για νοσηλεία του Προτάσεβιτς, σημειώνοντας ότι ο 26χρονος κρατείται στο Μινσκ.

Η εκπρόσωπος του λευκορωσικού ΥΠΕΣ, Όλγκα Τσεμοντάνοβα, τόνισε ότι ο συλληφθείς κρατείται σε φυλακές υποδίκων του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών του υπουργείου Εσωτερικών στην περιφέρεια του Μινσκ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook