Υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τάσσεται η ΠΟΣΠΕΡΤ , που με ανακοίνωση της δηλώνει την αντίθεση της σε σχέδια απονομής «προνομίων» στους εμβολιασμένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

«Όταν η δημοσιογράφος ενός συστημικού και φανερά φιλοκυβερνητικού ομίλου ΜΜΕ, θέτει έστω και ρητορικά το ερώτημα “Μήπως είναι παραλογισμός τα προνόμια ;” και μιλά για “απαρτχάϊντ προνομίων”, που προαναγγέλλουν οι “άριστοι” της κοινωνίας, αυτοί δηλαδή που συνωστίστηκαν στο “επιτελείο” του Μαξίμου, τότε τι πρέπει να πεί το 99% του ελληνικού λαού, που βλέπει τους δικούς του να πεθαίνουν όχι μόνο απο κορονοϊό αλλά και απο άλλες ασθένειες, αφού η θεραπεία της πλειονότητας αυτών δεν εξυπηρετείται πλέον απο τα δημόσια νοσοκομεία, που το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη τα έχει μετατρέψει σε “νοσοκομεία covid”, προκειμένου να μην μαγαριστούν και χάσουν πελάτες οι κλινικές της “ιδιωτικής βιομηχανίας υγείας”;

Τι να πεί το 99% των κατοίκων αυτής της χώρας όταν π.χ ακούει τον υπουργό των νανογλιλέκων και της ανάπτυξης που ανταγωνιζόμενος τον υπουργό της απλήρωτης εργασίας και των απολύσεων δήλωσε “ξώπορτα” (που θάλεγε και ο αλήστου μνήμης Σαμαράς) ότι δεν θα κατηγορήσει αύριο τον εργοδότη που θα απολύσει τον εργαζόμενο που δεν θα έχει εμβολιαστεί;

Το ερώτημα που τίθεται σήμερα δεν είναι εάν όλα αυτά που εκπορεύονται απο το 1% των “αρίστων ” της διαπλεκόμενης κρατικής εξουσίας, έχουν σχέση με αυτό που συνηθίσαμε να λέμε “δημοκρατικό πολίτευμα”, αλλά εαν έχουν έστω και χαλαρή σχέση με τις δημοκρατικές αξίες που χαρακτηρίζουν ένα πολίτευμα ως δημοκρατικό.
Το ερώτημα είναι εαν θα καταπιούμε το ναρκωτικό της ατομικής ευθύνης”, που διανέμει καθημερινά η κυβέρνηση μέσω των καλοταϊσμένων με χρήματα του ελληνικού λαού καναλιών και εφημερίδων .Εάν δηλαδή θα δεχτούμε να γίνουμε μοναχικοί – καταθλιπτικοί υποδοχείς μιας μοίρας που χάραξαν άλλοι για μάς ή θα αντισταθούμε σε αυτό το βίαιο σπρώξιμο που μας οδηγεί νομοτελειακά σε ένα εξωραίσμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων και δούλων;

Παραθέτουμε το άρθρο με την ρητορική ερώτηση της Α.Νέγκα (απο το ingr):
Μήπως είναι παραλογισμός «τα προνόμια»;

Είμαι πιο υπερ των εμβολίων από τους περισσότερους , όμως διαφωνώ κάθετα με ένα απαρτχάιντ προνομίων που τελικά αισθάνομαι πως θα περιορίζει εμένα την εμβολιασμένη.
Αθηναϊς Νέγκα
8 Ιουνίου 2021

Δεν πρέπει να κολλάμε με τις λέξεις αλλά το να μιλάμε για προνόμια εμβολιασμένων αισθάνομαι πως είναι λάθος, σε όποια γλώσσα και αν γίνεται η συζήτηση. Εκτός αν βρισκόμαστε σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια να πείσουμε και εκείνους που μάλλον δεν πρόκειται να πειστούν με τίποτα .

Είμαι πιο υπερ των εμβολίων από τους περισσότερους , όμως διαφωνώ κάθετα με ένα απαρτχάιντ προνομίων που τελικά αισθάνομαι πως θα περιορίζει εμένα την εμβολιασμένη.

Πρέπει να είσαι πολύ περίεργος τύπος για να εξιτάρεσαι από προνόμια.
Εφόσον θα είμαι εμβολιασμένη ας κάτσει όποιος θέλει δίπλα μου , αν είναι ανόητος και δεν εμβολιάζεται , λυπάμαι για αυτόν και δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περισσότερο μαζί του, ούτε να τον προστατεύσω άλλο, φτάνουμε στο τέλος ,είχε την ευκαιρία του.

Άκουσα τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη να αναφέρεται σε προνόμια , τον Σ.Πέτσα, αινιγματικά να χαρακτηρίζει «τα πρώτα προνόμια» ( θα υπάρχουν άραγε και δεύτερα) , ενώ η Α. Πελώνη αναφέρθηκε σε «μεγαλύτερες διευκολύνσεις και ελευθερίες για τους εμβολιασμένους» , αυτά ανασύρω μόνο , από τα τελευταία 24ωρα , τα περί προνομίων, λέγονται καιρό…

Τι να φανταστούμε πως θα απολαμβάνει η λέσχη των εμβολιασμένων;
Θα μπαίνουμε σε κλειστά σινεμά και θέατρα , θα μας ανοίγει ο πορτιέρης στα κλαμπ , θα χορεύουμε στα μπουζούκια, θα ξεφυσάμε ελεύθερα και χωρίς μάσκα στα γυμναστήρια; Βρισκω παράλογη τη συζήτηση για προνόμια σε έναν κόσμο όπου η πλειοψηφία εμβολιάζεται .

Τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα απολαμβάνουν κανένα προνόμιο δηλαδή ;Δεν θα βγάλουν την μάσκα ; Εφόσον «εμείς» εμβολιαστήκαμε για το καλό μας αλλά και για το δικό τους …

Η παράνοια στην εφαρμογή των μέτρων, εντωμεταξύ καλά κρατεί .Στα εμπορικά κέντρα υπάρχουν ουρές συνωστισμού έξω από τα καταστήματα που βάζουν λίγους -λίγους μέσα ώστε να αποφευχθεί … ο συνωστισμός! Ίσως τα πιστοποιητικά είναι το μόνο μέτρο που έχει λογική και μας απομένει ,θα τα χρειαζόμαστε για να ταξιδεύουμε όμως κι αυτά γρήγορα δεν θα έχουν νόημα. Όποιος εμβολιάζεται θα διατρέχει έναν λιγότερο σοβαρότατο κίνδυνο , όπως ισχύει με όλες τις ασθένειες και τις επικινδυνότητες στη ζωή.

Με το να μιλάμε για προνόμια, διευκολύνουμε τη θυματοποίηση των αντιεμβολιαστων που μέχρι και το αστέρι του Δαβίδ που ήταν υποχρεωμένοι να φοράνε οι Εβραίοι στην Γερμανική κατοχή, χρησιμοποίησαν για να διαμαρτυρηθούν -πρόκειται για ασεβείς, χυδαίους.

Όταν ξεχωρίζεις «εκλεκτούς», με ειδικές θέσεις παράγεις ανόητη ζήλια .Δεν θα ήταν πιο ώριμο να πούμε όποιος δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι τότε θα κινδυνεύει γιατί δεν θα επιβάλουμε πλέον μέτρα για να τον προστατεύσουμε; Πιστεύω έτσι, πολλοί ξερόλες συνωμοσιόλογοι θα έτρεχαν να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο .

Αφήστε που πρακτικά, το να μοιράζεις προνόμια είναι ανεφάρμοστο .Προ ημερών πήγα γυμναστήριο και μου ζήτησαν , να δουν το self-test που είχε δηλώσει μέσα στην εβδομάδα , τους έδειξα screenshot , το κορίτσι στη ρεσεψιόν δεν είναι συνοριοφύλακας , ούτε που κοίταξε- τι να δει; Τι να πιστοποιήσει ; Ότι ο αριθμός δήλωσης ισχύει ; Να πάρει τηλέφωνο τον Πιερρακάκη να τον ρωτήσει αν είναι πλαστός;

Μήπως η ιδέα είναι να βάλουμε αναγνώστες barcodes παντού για να μας διαβάζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ; Δεν είμαι συνωμοσιολόγος, απλώς με αγριεύει η εικόνα γιατί μου θυμίζει ταινία.

Θα περνάμε τα πιστοποιητικά που θα έχουμε στα κινητά μας για να κάτσουμε στην ψαροταβέρνα ; Κι άλλα λεφτά ,κι άλλες μεγάλες αλλαγές ; Γιατί; Εφόσον η πλειοψηφία θα έχει εμβολιαστεί ! Αυτός δεν ήταν εξ αρχής ο σκοπός ;

Εμβολιαζόμαστε σε τέτοιο ποσοστό ώστε να μην έχουν σημασία όλα αυτά που βλακωδώς αυτή τη στιγμή μας απασχολούν :αν είναι 99% ή 85%, αποτελεσματικά τα εμβόλια , αν κάποιος ανάμεσα μας νοσήσει ενώ έχει ή δεν έχει εμβολιαστεί …Οι πρόσφατες οδηγίες του CDC, αναφέρουν ξεκάθαρα πως κάποιος πλήρως εμβολιασμένος, ακόμη και αν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν χρειάζεται να μπει σε καραντίνα, γιατί λοιπόν αναλωνόμαστε , ήδη ο εμβολιασμός δείχνει πως τα κρούσματα πέφτουν και οι ΜΕΘ αδειάζουν σ όλο τον αναπτυγμένο κόσμο.
Εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό, σημαίνει πως προστατεύσαμε τους εαυτούς μας και τους άλλους με τρόπο υπεύθυνο , γιατί να συζητάμε για προνόμια ενώ το ζητούμενο είναι «να ανοίξουμε» όλοι;

Δεν είναι «προνόμιο» η πρόσβαση , η μετακίνηση , η ελευθερία, αλλά δικαίωμα.

Δεν ζούμε στην Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ που τους τάζουν καραμπίνες και φορτηγάκια σε λοτταρία για να πάνε να εμβολιαστούν.

Με το να μιλάμε για προνόμια συνεχίζουμε ένα ανόητο marketing εμβολίων που κρατάει την κοινωνία πολύ πίσω. Ήδη η λογική μερίδα του κόσμου αυτορυθμίζεται :Ρωτάς «έχετε εμβολιαστεί ;» Και είσαι αναλόγως προσεκτικός ,ας μην είναι επίσημο , είναι ο τρόπος που σιγά σιγά επιστρέφουμε όλοι στην κανονικότητα και η πλειοψηφία τον ξέρει» .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook