Ο Θανάσης Καρτερός με άρθρο του στην «Αυγή» επικρίνει δριμύτατα την ΕΣΗΕΑ με αφορμή ανακοίνωση της, για τις αγωγές Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου.

Ολόκληρο το κείμενο του Θανάση Καρτερού, που δημοσιεύτηκε  στην Αυγή:

“Της κακομοίρας γίνεται στον χώρο της ενημέρωσης εδώ και καιρό. Η αθλιότητα της δημοσιογραφίας ανταγωνίζεται τη δημοσιογραφία της αθλιότητας. Τα κίτρινα δημοσιεύματα και οι δολοφονίες χαρακτήρα έχουν γίνει συνήθεια, καθεστώς, κανονικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στην αντικειμενικότητα της πληροφόρησης. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτό το χάλι; Το παγώνι!
Έχουν καταντήσει ανέκδοτο η ελευθερία του δημοσιογράφου, το ελεύθερο φρόνημα του συντάκτη, το δικαίωμα και η υποχρέωση των λειτουργών του Τύπου να ενημερώνουν με μόνο κριτήριο την αλήθεια. Και με σεβασμό στο δικαίωμα ενημέρωσης του πολίτη. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ για τον κιτρινόμαυρο ολοκληρωτισμό των fake news και την υποκατάσταση της ενημέρωσης από την προπαγάνδα; Την πάπια!

Ανατριχιαστικός ολοκληρωτισμός έχει επιβληθεί στην ενημέρωση. Ο Μαρινάκης ελέγχει κανάλι, ραδιόφωνο, εφημερίδες. Και ταυτόχρονα είναι ο άρχων του πρακτορείου διανομής. Ανελέητος πόλεμος εναντίον του πολίτη για τα συμφέροντα του πωλητή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτή την κατάσταση, που έχει μετατρέψει τον μύθο σε αυτονόητη αλήθεια; Και σε ζωοτροφή; Τη στρουθοκάμηλο!
Ροζ συννεφάκια σκεπάζουν τα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κάνα – δυο εφημερίδες μόνο, κάτω από πυκνά πυρά και εισπράττοντας τον… έπαινο σωρείας αγωγών από κυβερνητικά στελέχη -ρωτήστε και τον Βαξεβάνη-, προσπαθούν με το φαναράκι τους να ρίξουν φως στις κομπίνες, τις κουμπαριές, στην απολυταρχία. Ακόμα και το άρθρο του Σαμαρά στην Καθημερινή θάφτηκε με εντολή του Μαξίμου. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτό; Την κότα!
Η δημοκρατία κουτσαίνει επειδή η ενημέρωση έχει καταντήσει θεραπαινίδα λίγων βαρόνων. Χαρακτήρες σακατεύονται με άνωθεν εντολή. Η δημοσιογραφία υποχρεώνεται -ο άρτος ο επιούσιος…- να σκύβει το κεφάλι, καθώς ακόμα και επώνυμοι -ρωτήστε και την Ακρίτα- καρατομούνται επειδή κάτι που έγραψαν δεν άρεσε στον Μητσοτάκη. Ή στον Μαρινάκη – δεν έχει μεγάλη διαφορά. Και τι κάνει η ΕΣΗΕΑ, που έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στη δημοκρατία; Τι κάνει για τη διαφάνεια και την ενημέρωση του πολίτη; Να λοιπόν τι κάνει. Κακαρίζει άγρια στον Τσίπρα γιατί έκανε αγωγή σε κάποια καλόπαιδα του Μαρινάκη. Τον κόκορα κάνει!

Αυτή δεν είναι Ένωση Συντακτών έτσι που την κατάντησαν. Είναι η Φάρμα των Πτηνών”

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook