Ο Ελματζιόγλου κόβει εκπομπές, ο Γαμπρίτσιος δηλώνει άγνοια και ο διευθυντής προγράμματος βρίσκεται σε διακοπές...

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πληροφορίες που καταφθάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο με τα όσα συμβαίνουν εσχάτως στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Είναι δε τόση η ανησυχία από σήμερα το πρωί που στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε όλα τα στοιχεία για τις εγκρίσεις και εισηγήσεις στελεχών της ΕΡΤ που έχουν δημιουργήσει ήδη μεγάλο θόρυβο σχετικά με τις διαφαινόμενες αποφάσεις για τις μουσικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

Όπως από χθες σας ενημέρωσε το bigpost τα τελευταία εικοσιτετράωρα διαδραματίζονται γεγονότα και καταστάσεις στην ΕΡΤ που δεν έχουν προηγούμενο.

Συγκεκριμένα:

Ο Νίνο Ελματζιόγλου ζήτησε και είδε προχθές την υπεύθυνη παραγωγής της πιο επιτυχημένης μουσικής εκπομπής στην ΕΡΤ, από πλευράς τηλεθέασης στα «Τραγούδια Λέμε Ναι» που ανταγωνίζονταν  με επιτυχία κάθε Σάββατο βράδυ τις αντίστοιχες του ΣΚΑΙ και του MEGA και της ανακοίνωσε ότι η εκπομπή της κόβεται.

Όταν η παραγωγός ρώτησε τον κ. Ελματζιόγλου για ποιο λόγο κόβεται η συγκεκριμένη εκπομπή η οποία ήταν επιτυχημένη και αποδεκτή από τους Έλληνες τηλεθεατές η απάντηση ήταν ότι «θα σας ενημερώσω προσεχώς με επιστολή μου».

Ο Νίνο Ελματζιόγλου για όσους δεν τον γνωρίζουν ήταν ιδιοκτήτης των στούντιο της Παιανίας μια επιχείρηση η οποία φαλίρισε, αλλά αργότερα ο ίδιος επιχειρηματίας βρήκε στέγη στην μεγάλη αγκαλιά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του ανέθεσαν το νευραλγικό πόστο της κοστολόγησης των παραγωγών της ΕΡΤ.

Επειδή το bigpost γνωρίζει πολλά για την ώρα θα θέσουμε μερικά ερωτήματα που χρήζουν επαρκών απαντήσεων για την ενημέρωση του πρωθυπουργού, των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού.

Για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια γιατί με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου δεν πρέπει να παίζει κανείς!
Ρωτάμε λοιπόν κ Ζούλα, κ. Γαμπρίτσιε:

1ον. Ποιος ανέθεσε στον κ.Ελματζιόγλου να έχει την ευθύνη ποιες εκπομπές κόβονται και ποιες όχι, όταν κανείς άλλος όπως πληροφορούμεθα δεν έχει ιδέα για αυτά που αποφασίζει ο κ. Ελματζιόγλου.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσιος ερωτηθείς γιατί κόβεται η πιο πετυχημένη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ «Στα Τραγούδια Λέμε Ναι», απάντησε ότι «δεν έχω ιδέα γι αυτό που μου λέτε, δεν έχω ενημερωθεί από κανέναν και θα ζητήσω εξηγήσεις».

2ον. Πως είναι δυνατόν να αποφασίζει ο όποιος Νίνο Ελματζιόγλου για το αν θα συνεχιστεί μια εκπομπή στην ΕΡΤ, όταν ο διευθυντής προγράμματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κ. Παπαβασιλείου βρίσκεται εδώ και 15 μέρες σε διακοπές!!! Ερωτηθείς ο κ. Παπαβασιλείου για το αν γνωρίζει το τι ακριβώς ανακοινώνει ο κ. Ελματζιόγλου στους συνεργαζόμενους με την ΕΡΤ παραγωγούς δήλωσε πλήρη άγνοια και τόνισε ότι «επιστρέφω τη Δευτέρα στο γραφείο μου, θα ζητήσω πλήρη ενημέρωση για το θέμα που αγνοώ και θα τα ξαναπούμε».

3ον . Το bigpost έχει όλα τα στοιχεία για τις μουσικές παραγωγές της ΕΡΤ και ρωτάει τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζούλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Γαμπρίτσιο πως είναι δυνατόν ένας έκτακτος  υπάλληλος της ΕΡΤ να παίρνει και να ανακοινώνει αποφάσεις που μόνο κατ αρχήν η επιτροπή προγράμματος και δευτερεύοντως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ μπορεί να πάρει. Εκτός αν έχει ανατεθεί κάποιος ειδικός ρόλος και εξουσίες στον κ. Ελαμτζιόγλου οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα.

4ον. Για την υπόθεση η οποία είναι εξόχως σοβαρή και ήδη έχει ενημερωθεί το πρωθυπουργικό γραφείο παραθέτουμε τρία στοιχεία για τις μουσικές παραγωγές της ΕΡΤ που πιθανώς να απασχολήσουν προσεχώς και τα εισαγγελικά γραφεία:

Α. Η εκπομπή στα «Τραγούδια Λέμε Ναι» που υπάρχει στην ΕΡΤ τα τελευταία τέσσερα χρόνια κοστολογεί το παραγόμενο προιόν της 14.000 την εβδομάδα και η τηλεθέαση της υπερβαίνει το 10%.

Β. Η εκπομπή του Πορτοκάλογλου «Μουσικό Κουτί» κοστολογείται την εβδομάδα  28.000 ευρώ  και η τηλεθέαση της κινείται πέριξ του 3,5%.

Γ. Η πρόταση την οποία υποστηρίζει σθεναρά ο κ. Ελματζιόγλου και αφορά παραγωγή της γνωστής στο Ραδιομέγαρο κ. Λάσκαρη κοστολογείται 34.000 ευρώ την εβδομάδα ( Κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο) και η επιτυχία ή όχι της συγκεκριμένης πρότασης της παραγωγού είναι κάτι το άγνωστο.

Άρα τι έχουμε εδώ;

Ο κ. Ελματζιόγλου κόβει την πιο πετυχημένη και οικονομική εκπομπή της ΕΡΤ και επιθυμεί διακαώς να φέρει την κ. Λάσκαρη στη δημόσια τηλεόραση και να χρεώσει τον Έλληνα φορολογούμενο με 1,5 εκατομμύριο το χρόνο με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα.

Το bigpost με απόλυτη προσήλωση στο ρόλο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος θα ενημερώσει με επιστολή του πλήρως και με κάθε λεπτομέρεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην ΕΡΤ και θα περιμένουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις της δημόσιας τηλεόρασης κάτω από άπλετο φώς και διαφάνεια για  να είναι απολύτως ενημερωμένος ο Έλληνας πολίτης γι αυτά που πληρώνει κάθε μήνα και δεν πάνε στο βρόντο.

Πιστεύουμε στην ευθυκρισία του Έλληνα πρωθυπουργού και στην εντιμότητα του κ. Ζούλα και του κ. Γαμπρίτσιου οι οποίοι πρέπει να δούν το θέμα με σοβαρότητα ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να πλανώνται ερωτήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook