Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Χρήστος Κούτρας γράφει στο Facebook για την επίθεση στο συνεργείο του OPEN.

Απαράδεκτη η επίθεση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του OPEN λέει ο Χρήστος Κούτρας και έχει δίκηο…

Γράφει ο Χρήστος Κούτρας

“Η επίθεση στους συναδέλφους του OPEN Ελευθερία Σπυρακη και Κώστα Αλατζα πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα και να λογοδοτήσουν και οι αστυνομικοί που ενώ ήταν παρόντες δεν έκαναν το παραμικρό και άφησαν τραμπούκους να την πέφτουν σε μία κοπέλα και στο συνεργείο του σταθμού.

Εσύ που βρίσκεις για τους δικούς σου λόγους ή σκοπούς την ανάγκη να επιτεθείς σε ρεπόρτερ που παλεύουν από 12-16 ώρες καθημερινά και σε τεχνικούς που κουβαλάνε και όλα τα βάρη έχεις σοβαρά προβλήματα. Ένα παιδί που έχει ξεκινήσει τη δημοσιογραφία πχ το 2010 έχει ζήσει μόνο χαμηλούς μισθούς αντίξοες συνθήκες περικοπές και καμία αίγλη με την οποία κάποιοι έχουν συνδέσει το επάγγελμα μας προ του 2010.

Οι ρεπόρτερ είναι πάντα δίπλα στους πολίτες και οι πολίτες αγανακτισμένοι ή μή στη χώρα που ζούμε το δίκιο τους το βρίσκουν σε πολλές περιπτώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Λάθη κάνουμε προφανώς. Όποιος εργάζεται τόσες ώρες και με τέτοια πίεση και ένταση κάνει και λάθη. Απ την περίοδο του μνημονίου κάποιοι (ανάμεσα στους οποίους και δημοσιογράφοι) προσπαθούν να ταυτίσουν τους δημοσιογράφους με όλα τα δεινά που περνάει η χώρα μας.

Εμφανιζόμαστε περίπου σαν να τα παίρνουμε από όλο τον πλανήτη. Απλώς να ενημερώσω πως όταν λέγαμε για τις περικοπές και τις αυξήσεις φόρων αφορούσε και εμάς και τις οικογένειες μας. Δεν θα ξεχάσω όταν ενημέρωνα τη μητέρα μου για την περικοπή της πενιχρής σύνταξής της. Ή όταν ακούγαμε για αυξήσεις φόρων πως αφορούσε όλους εμάς. Ή για τις διπλές εισφορές ή ή ή… Είμαστε σε όλα μέσα. Και επειδή υπήρχε και αυτό το κλίμα στην κοινωνία που κάποιοι καλλιέργησαν δεν θα ξεχάσω πως συνάδελφος πήγε σε τράπεζα να δανειστεί και του απάντησαν πως είσαι υψηλού ρίσκου και δε σε δανείζουμε. Το δάνειο ήταν για να πάρει ψυγείο οπότε μαζέψαμε όλοι λεφτά για να το πάρει. Δεν ξεχνάω τους συναδέλφους που έχασαν τις δουλειές τους. Όταν πήγαμε σιγά σιγά ως κοινωνία να σηκώσουμε λίγο κεφάλι ήρθε ο κορονοιος. Τα παιδιά μας έμειναν στο σπίτι εμείς μείναμε στο σπίτι αγωνιούμε και εμείς. Οι οικογένειες μας έμειναν με 534 ευρώ κατά το μισό και συνάδελφοι μας για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους δουλεύουν και ως ντελίβερι ή συμπληρώνουν εισόδημα από τις συντάξεις των γονιών τους.

Πυρκαγιές και άλλα φονικά φαινόμενα καλύπτω εδώ και 25 χρόνια. Είναι φρικιαστικό απόκοσμο και τρομακτικό. Φίλοι μας χάθηκαν στο Μάτι έχασαν τις περιουσίες τους και σε αυτή τη λαίλαπα που βρήκε τη χώρα μας πάλι υποφέρουν δικοί μας άνθρωποι. Οι δημοσιογράφοι είναι εργαζόμενοι και είναι δίπλα σου και δεν είμαστε σε καμία λίστα. Δεν τα παίρνουμε από την εκάστοτε κυβέρνηση ή από τον Μπουρλά για να κάνεις Pfizer ούτε από την νέα τάξη πραγμάτων ούτε από κανέναν. Αντιθέτως προσπαθούμε με δυσκολία να βγάλουμε το μήνα. Αυτοί που θέλουν να σε ελέγξουν ή να σε κατευθύνουν το κάνουν με άλλους τρόπους δεν έχουν ανάγκη κανέναν δημοσιογράφο. Έχουν απευθείας επαφή με σένα. Ο βασικότερος τροπος είναι αυτός που έχεις μπροστά σου και είναι το κινητό σου και διαβάζεις Ό,τι μαλακία γράφει ο καθενας από μας. Οπότε μαλάκα την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να κάνεις επίθεση σε εργαζόμενους σκέψου το καλύτερα”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook