Τα οικονομικά sites ετοιμάζονται για την τεράστια - μετά την πανδημία - πίτα

Σε συμφωνία για την δημιουργία του ελληνικού BLOOMBERG προχωράει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Bigpost.gr ο ισχυρός άνδρας της ΒΙΑΝΕΞ τα βρήκε με τον Αμερικανικό μιντιακό όμιλο, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα δεκαετή αποκλειστικά δικαιώματα του Bloomberg για την χώρα μας και την Κύπρο στον Ελληνικό όμιλο DPG.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο όμιλος DPG είναι ο ιδιοκτήτης και (του μεγάλου ανταγωνιστή του Bloomberg), του άλλου Αμερικανικού ομίλου -του CNN- στην Ελλάδα κάτι που δεν είθισται, δηλαδή στην ίδια χώρα το ίδιο γκρουπ να αντιπροσωπεύει τους δύο αυτούς ανταγωνιστές.

Μάλιστα, πριν από μόλις 2 μήνες ο όμιλος DPG ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας με το CNN INTERNATIONAL μετά από πέντε χρόνια «εκπομπής» του CNN Greece. Συνεργάτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ανέφεραν στο Bigpost πως το CNN GREECE κατέφερε πλέον να είναι κερδοφόρο, κάτι πολύ δύσκολο στην χρονιά που πέρασε λόγω της καθίζησης της διαφημιστικής αγοράς.

Στην αγορά των οικονομικών sites επικρατεί οργανωτικός οργασμός ενόψει και της τεράστιας πίτας των 72 δισ. που ευελπιστεί η Ελληνική κυβέρνηση να εισρεύσουν την επόμενη πενταετία για να επανακκινηθεί η οικονομία μετά την εφιαλτική πανδημία.

Στα πλαίσια αυτά οι όμιλοι της Καθημερινής και του Πρώτου Θέματος δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα οικονομικά τους sites ενώ και η πλευρά Σαββίδη ανασυντάσσει το site της Ημερησίας.

Μάχη δίνεται και για την άλλοτε ναυαρχίδα της οικονομικής ενημέρωσης, την Ναυτεμπορική μετά από τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την παραδοσιακή εταιρεία που ίδρυσε ο Τζώρτζης Αθανασιάδης. Στη διεκδίκηση της Ναυτεμπορικής προβάδισμα ακούγεται ότι έχει ο όμιλος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θεματικό οικονομικό site με έμφαση σε ενεργειακά θέματα ετοιμάζει και ο Χρήστος Κοπελούζος σε συνεργασία με το mononews.gr.

Η σημερινή διαφημιστική πίτα που παραμένει συρρικνωμένη λόγω της πανδημίας εδώ και 11 μήνες, δείχνει κάποια δειλά σημάδια ανάκαμψης, σε μία αγορά που κυριαρχούν το capital.gr και το euro2day.gr επί μία 20ετία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook