Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Formula 1 επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη για το Γκραν Πρι της Τουρκίας. 

Το 2020, ήταν με αφορμή τον 14ο γύρο του πρωταθλήματος σε μια ειδική, λόγω έναρξης της πανδημίας, χρονιά 17 αγώνων, το 2021 είναι στo πλαίσιo του 16ου γύρου σε μια σεζόν που μετρά για πρώτη φορά στην ιστορία της 22 αναμετρήσεις.

Οι ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι της Τουρκίας θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΕΡΤ Sports μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ2.
Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στις 15:00.

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Το περσινό τουρκικό Γκραν Πρι ήταν το μέρος όπου ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε, έπειτα από έναν επεισοδιακό αγώνα, τον 7ο τίτλο οδηγών, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Φέτος όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η Red Bull έχει αποδειχτεί ταχύτερη από τη Mercedes στις περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 8 νίκες (7 ο Μαξ Φερστάπεν, 1 ο Σέρχιο Πέρες) σε 15 αγώνες έναντι 5 της μεγάλης της αντιπάλου. Ο δε Φερστάπεν υπολείπεται μόλις δύο βαθμούς από τον Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών (αν και έχει πετύχει 2 περισσότερες νίκες από τον Χάμιλτον, έχει χειρότερα εν συγκρίσει αποτελέσματα σε Αγγλία και Ουγγαρία).

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο οριακά, σε μια χρονιά που αναδεικνύεται ως μία από τις πιο κλασικές της Formula 1. Έχοντας μπει στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος, τα περιθώρια για περιστατικά «τύπου Μόντσα», όπου και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν ύστερα από τη μεταξύ τους επαφή, στενεύουν όλο και περισσότερο, καθώς λιγοστεύουν οι αγώνες μέχρι το πέσιμο της αυλαίας και μαζί τους οι όποιες δυνατότητες αναπλήρωσης χαμένων βαθμών.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η πίεση, υπάρχουν ακόμη δύο παράγοντες που θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Ο πρώτος είναι ο καιρός, ο οποίος και πάλι μπορεί να κάνει τα δικά του σύμφωνα με τις προγνώσεις, ενώ ο δεύτερος είναι η μεγάλη πιθανότητα ο Χάμιλτον να «φορέσει» στην Τουρκία τον 4ο κινητήρα της σεζόν, κάτι που λόγω κανονισμών θα τον αναγκάσει να ξεκινήσει από τις πίσω θέσεις της εκκίνησης.

Θα βρεθούν ξανά πλάι-πλάι οι δύο μονομάχοι του τίτλου; Και αν ναι, θα σηκώσει κάποιος πρώτος το πόδι του από το γκάζι, έχοντας στο νου του τη μεγαλύτερη εικόνα του πρωταθλήματος;

Οι απαντήσεις, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, όταν ύστερα από 58 γύρους η καρό σημαία πέσει στην πίστα της Κωνσταντινούπολης.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 8/10/2021

Ελεύθερες Δοκιμές 1: 11:30-12:30 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 15:00-16:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Σάββατο 9/10/2021

Ελεύθερες Δοκιμές 3: 12:00-13:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 15:00-16:00 (ΕΡΤ2)

Κυριακή 10/10/2021

Αγώνας: 15:00 (ΕΡΤ2)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook