Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 16.10.2021, ώρα 22:00

Η κατάσταση του Σταύρου είναι σοβαρή. Η Σκεύω μηχανεύεται κάθε τρόπο, ώστε να καταφέρει πάει κοντά του. Παράλληλα, η ζωή στο νησί έχει αλλάξει εντελώς. Ο φόβος της αρρώστιας κυριαρχεί παντού. Η καραντίνα διχάζει! Όμως, η καρδιά της Ρηνιώς είναι δοσμένη στον Σταύρο και το εξομολογείται στη Σκεύω, η οποία με μεγάλη προσπάθεια πείθει τον μπαρμπα-Νίκα να τη βοηθήσει. Τελικά, με χίλια ζόρια, η Σκεύω περνάει από το συμβούλιο και ορίζεται βαρδιάνος στα σπόρκα. Τώρα, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον γιο της…

Η αγάπη της μάνας θα καταφέρει να υπερνικήσει τα εμπόδια; Θα στεφθεί με επιτυχία το τέχνασμά της; Οι απαντήσεις στο τρίτο επεισόδιο της μίνι σειράς μυθοπλασίας, «Βαρδιάνος στα σπόρκα», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, που θα παρακολουθήσετε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 22:00

Επεισόδιο 3ο

Η κατάσταση του Σταύρου είναι σοβαρή. Η Σκεύω εντείνει τις προσπάθειες να βρει τρόπο να πάει κοντά του. Παράλληλα, η ζωή στο νησί έχει αλλάξει εντελώς. Ο φόβος της αρρώστιας έχει μεγάλες επιπτώσεις στη μικρή κοινωνία. Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη αυτών που είναι σε καραντίνα, για να κερδίσουν χρήματα, άλλοι μετατρέπονται σε θηρία εναντίον όποιων ζητήσουν καταφύγιο στο νησί, γιατί στα καράβια πεθαίνουν. Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι που συντρέχουν τους δυστυχισμένους.

Ο μαστρο-Χερχέρης φεύγει για τον Τσουγκριά και αρχίζει να φτιάχνει τα ξύλινα παραπήγματα, προωθώντας ταυτόχρονα τον αρραβώνα της κόρης του. Εκείνη ούτε κουβέντα να ακούσει. Η καρδιά της είναι δοσμένη στον Σταύρο. Αυτό θα το εξομολογηθεί στη Σκεύω. Της λέει ότι θέλει να πάει στην καραντίνα να τον βρει.

Η Σκεύω την παροτρύνει να μην κάνει τίποτα. Φροντίζει να πάει εκείνη. Η μάνα της Ρηνιώς, όταν καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει με την κόρη της, στέλνει μήνυμα στον άντρα της. Από εκείνη τη στιγμή, ο Χερχέρης, που λατρεύει την κόρη του, αρχίζει να ενδιαφέρεται για την κατάσταση του Σταύρου.

Με μεγάλη προσπάθεια, πείθει η Σκεύω τον Νίκα να τη βοηθήσει. Εκείνος, με τη σειρά του, παρακαλεί το αφεντικό του, τον επιστάτη του λοιμοκαθαρτηρίου, να δεχτεί έναν ακόμα βαρδιάνο, συγγενή του. Ο Ρώνυμος, ο επιστάτης, του κάνει τη χάρη και η Σκεύω, ντυμένη σαν άντρας, πηγαίνει να παρουσιαστεί στο συμβούλιο, για να πάρει την άδεια.

Το ερώτημα είναι αν θα πείσει και αν το τέχνασμά της θα στεφθεί με επιτυχία. Τελικά, με χίλια ζόρια, η Σκεύω περνάει από το συμβούλιο και ορίζεται βαρδιάνος στα σπόρκα… Θα καταφέρει να βρει τον γιο της;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook