Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη μητρόπολη της αρχιτεκτονικής και των τεχνών, τη Βαρκελώνη, πραγματοποιεί το Happy Traveller, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Οι ταξιδιώτες μας περιπλανιούνται στις διάσημες γειτονιές της καταλανικής πρωτεύουσας, βλέπουν τα εμβληματικά της κτίρια, τα ιστορικά μνημεία, τις επιβλητικές πλατείες, τις αγορές, τα πάρκα, τις εντυπωσιακές παραλίες και όλα όσα μαγεύουν τους εκατομμύρια επισκέπτες της πόλης που πολλοί θεωρούν ως την πιο γοητευτική της Ευρώπης.

Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού τους στη Βαρκελώνη, ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα βλέπουν την εκθαμβωτική Sagrada Familia και πολλά ακόμα διάσημα κτίρια του Άντονι Γκαουντί, το πάρκο Γκουέλ, την πλατεία Καταλούνια, την Las Ramplas και την αγορά Μποκερία. Ακόμη, την παραλιακή οδό της πόλης, το άγαλμα του Κολόμβου, την παραλία Μπαρτσελονέτα, την παλιά γοτθική γειτονιά με τα σοκάκια και τον καθεδρικό ναό. Τέλος, τη μοντέρνα γειτονιά με τον πύργο των ένδοξων Καταλανών, τον ναό της Ιερής Καρδιάς του Χριστού στην κορυφή του βουνού Tibidabo, το πάρκο Σιουταντέλα και την αψίδα του θριάμβου και πολλά άλλα από τα πιο δημοφιλή σημεία αυτής της πανέμορφης πόλης.

Αναλυτικά, κάνουν βόλτα στην πόλη και βλέπουν από κοντά την ΑΡΕΝΑ. Πηγαίνουν στη μοντέρνα γειτονιά της πόλης για να δουν τον πύργο και μαγεύονται από την εξαιρετική αρχιτεκτονική του Γκαουντί. Επισκέπτονται την πλατεία Καταλούνια, το εμπορικό της κέντρο και δοκιμάζουν αυθεντικά ισπανικά street food όπως γευστικά τσούρος και όχι μόνο. Περπατούν κατά μήκος του πιο γνωστού δρόμου της Βαρκελώνης, την Las Ramplas και φτάνουν μέχρι την παραλία και το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου. Επισκέπτονται το χαρακτηριστικό πάρκο Γκουέλ και κλείνουν την ημέρα τους με ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στον λόφο και πανοραμική θέα της πόλης.

Όμως η Βαρκελώνη, εκτός από πανέμορφη, είναι και τεράστια και έτσι οι ταξιδιώτες μας έχουν πολλά ακόμη μέρη για να μας δείξουν σ’ αυτό το επεισόδιο. Πηγαίνουν στην παραλία Μπαρτσελονέτα, τη γοτθική γειτονιά, τον καθεδρικό ναό, την πλατεία του βασιλιά και το πάρκο Σιουταντέλα και

γοητεύονται από την αγορά Σάντα Κατερίνα. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Γιατί το ταξίδι στην υπέροχη Βαρκελώνη συνεχίζεται και στο επόμενο επεισόδιο.

HAPPY TRAVELLER

Κάθε Σάββατο στις 17.40, στον ΣΚΑΪ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook