Γιάννης Πρετεντέρης: «Κολομβία»
«Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πάλι το λάθος που έκανε με τον Κουφοντίνα, αλλά τους έχω ικανούς».
Όταν η Φώφη χόρευε την Ευδοκία – «Το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους» είπε η κόρη της
Ομολογώ πως δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι η αστυνομία της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι «παραστρατιωτική μιλίτσια τύπου Κολομβίας».
Ευτυχώς το κατάλαβε η «Αυγή» (κύριο άρθρο, 26/10).
Αλλωστε το γεγονός ότι «Η Αστυνομία σκοτώνει, η κυβέρνηση καλύπτει» το επιβεβαίωσε με την ψύχραιμη εγκυρότητά της και η «Εφημερίδα των Συντακτών» (25/10).
Και φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν επειδή «Στο Πέραμα δολοφονήθηκε η Δημοκρατία» – το αντιλήφθηκε ο πρώην πρύτανης, ΕΤ3, Μετρό κ.λπ., ντετέκτιβ Μυλόπουλος (tvxs, 25/10).
Προπηλακισμούς από την αστυνομία κατήγγειλαν αγωνιζόμενοι βουλευτές του Μέρα25 και άλλων συναφών οργανώσεων που συμμετείχαν σε κάποια πορεία.
Ευτυχώς στην πορεία (όπως περιγράφει ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ) «οι συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν κι έδωσαν το στίγμα της κινητοποίησης με δυναμικά συνθήματα».
Ποια ήταν «τα δυναμικά συνθήματα» που έδωσαν «το στίγμα της κινητοποίησης»;
«Προσοχή, προσοχή, δολοφόνοι με στολή», «ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών», «Μπάτσοι τιβί νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» και άλλα ανάλογα (Left.gr, 25/10).
Το ίδιο βράδυ, σε επεισόδια στα Μέγαρα, είχαμε τέσσερις τραυματισμούς αστυνομικών.
Καμία διαδήλωση, κανένα σύνθημα, καμία εφημερίδα των συντακτών ή της Μπογκοτά, καμία οργάνωση αριστερών αγωνιστών, κανένας πρώην πρύτανης δεν το θεώρησε άξιο αναφοράς.
Λογικό. Μπροστά σε κοτζάμ «δολοφονία της Δημοκρατίας», τι ψυχή έχουν τέσσερα μέλη της «παραστρατιωτικής μιλίτσιας τύπου Κολομβίας» μιας δολοφονημένης Δημοκρατίας;
Ξέρετε κάτι; Υποψιάζομαι ότι κάτι τρέχει σε ορισμένα μυαλά. Κάποιου είδους διαταραχή.
Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω πώς περιγράφεται αυτό το φαινόμενο στην ψυχιατρική κι ούτε θα κάνω τον ερασιτέχνη ψυχίατρο.
Από πολιτική άποψη όμως διαπιστώνω ότι έχουμε να κάνουμε με μια μειοψηφική μερίδα ανθρώπων που έχει αποσχιστεί από το πλαίσιο της κοινωνίας και τις αρχές της δημοκρατίας μας. Λειτουργεί σαν μια αυτοτροφοδοτούμενη εστία φανατισμού, μίσους και σύγκρουσης.
Ακόμη κι αυτούς όμως τους ανέχεται η Δημοκρατία – αρκεί φυσικά να μην πιάνουν όλες τις λωρίδες της Πανεπιστημίου και διακόπτουν την κυκλοφορία…
Η χρησιμότητά τους είναι προφανής.
Με την παρουσία τους, τα συνθήματά τους, την ενόχληση που δημιουργούν και την απαξία που τους κυνηγάει συνεισφέρουν στη συγκρότηση ενός μεγάλου και πλειοψηφικού δημοκρατικού μετώπου.
Απέναντί τους.
Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πάλι το λάθος που έκανε με τον Κουφοντίνα, αλλά τους έχω ικανούς.
Ηδη ο «Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανήγγειλε «νέο βήμα στον ακροδεξιό κατήφορο της κυβέρνησης» που με «τη γνωστή άθλια ακροδεξιά τακτική» εντάσσεται «στο μαύρο μέτωπο των Τραμπ, Ορμπαν και Μπολσονάρο».
Αντε μετά να χάσει εκλογές ο Μητσοτάκης!
Ολες οι Ειδήσεις
- Γεωργιάδης μετά το μήνυμα από καρκινοπαθή: Εγκρίναμε νέα θεραπεία σε χρόνο – ρεκόρ, το ΕΣΥ δεν αφήνει κανέναν μόνο του
- Πατήσια: Συνελήφθη ο 43χρονος Αλβανός για τη διπλή δολοφονία της πρώην του και του συντρόφου της στο Λουτράκι – Ομολόγησε άλλους δύο φόνους
- ΣΠΟΡ FMTV: Ασταμάτητη αγωνιστική δράση , δωρεάν θέαση
- The Voice of Greece Powered by Telekom: Δυναμικοί παίκτες με ιδιαίτερες χροιές προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους coaches – Δείτε το τρέϊλερ
- Άρχισε το μπρα ντε φέρ για το καλώδιο: Τουρκική αντι-NAVTEX για το γαλλικό πλοίο – «Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», ισχυρίζεται η Άγκυρα
- «Ζω Καλά» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη: Καλεσμένη η Ζέτα Δούκα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 12.00, στον ΣΚΑΪ
- Έλενα Κρεμλίδου: Η νέα περιπέτεια με ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της με AI – Έχει καταθέσει μήνυση (βίντεο)
- Φωκάς Ευαγγελινός: «Δεν θα είμαι φέτος στη Eurovision» – Αυτός είναι ο λόγος που απέχει από την ελληνική αποστολή (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook