Τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, υποδέχεται η Έλενα Κατρίτση στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Προσωπικά», την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, στις 16:00.

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη πηγαίνουμε στη Νίκαια όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο σχολείο του και στο πρώτο γήπεδο που έπαιξε μπάσκετ, παιδί ακόμα. Εκεί ήταν που ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα με έντονες συγκινήσεις, ξέφρενους πανηγυρισμούς, δύσκολες στιγμές και μεγάλες απογοητεύσεις. Κι οι αναμνήσεις έγιναν εικόνες, με τα πρόσωπα των δικών του ανθρώπων να κυριαρχούν.

Οι γονείς, τα αδέλφια, οι πρώτοι φίλοι, οι συμπαίκτες, οι άνθρωποι που τον ενέπνευσαν. Τα λόγια που αντάλλαξαν, οι στιγμές που μοιράστηκαν αλλά κυρίως το πάθος του για το μπάσκετ, από την πρώτη του ομάδα, τον Ιωνικό, μέχρι τους θριάμβους της Εθνικής.


Αρχικά ως παίκτης και αργότερα ως προπονητής, έκανε ένα ταξίδι ζωής γεμάτο μοναδικές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας, που μοιράστηκε με όλους τους Έλληνες.


Ο πρώτος προπονητής του, Βύρων Κρίθαρης, οι πρώην διεθνείς καλαθοσφαιριστές Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Παπανικολάου, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, και ο Βασίλης Δοσούλας, ο οποίος το 1994 δέχθηκε την επίσκεψη του τότε αρχηγού της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, μετά το τραγικό ατύχημα που προκάλεσε το δελφίνι στο Τολό, βάζουν τις δικές τους πινελιές στο πορτρέτο του ανθρώπου, ο οποίος, με το ήθος και την αφοσίωσή του, την εμπειρία και τις γνώσεις του, υπέγραψε με χρυσά γράμματα την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Παρουσίαση – αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook