Η ΕΡΤ ομορφαίνει τα βράδια μας με αγαπημένες ταινίες από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, που η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 μεταδίδουν από τη Δευτέρα ως την Κυριακή. Μείνετε συντονισμένοι και απολαύστε «διαμάντια» από τον υπέροχο κόσμο της έβδομης τέχνης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ταινίες σε ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2

ΕΡΤ1

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στις 22:00

«Ένα αστείο κορίτσι»

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής 1970

Σκηνοθεσία: Τάκης Βουγιουκλάκης

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Μουσική: Δήμος Μούτσης

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Γαλανός, Σοφία Ρούμπου, Σπύρος Καλογήρου, Σωτήρης Μουστάκας, Νίκος Τσούκας, Πέτρος Λοχαϊτης, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Νίτσα Μαρούδα, Μέλπω Ζαρόκωστα, Τζένη Ζαχαροπούλου

Υπόθεση:  Ο ανέμελος Αλέκος Βενιέρης, γιος εφοπλιστή, συναντά τη Χριστίνα, μια φτωχή κοπέλα που εργάζεται ως κλόουν σε ένα μικρό τσίρκο. Όταν εκείνη πηγαίνει στο σπίτι του, για να εργαστεί ως υπηρέτρια, φροντίζει να του αποκρύψει την άλλη της επαγγελματική ιδιότητα. Καθώς ο έρωτας μεταξύ τους φουντώνει, μια παρεξήγηση γίνεται αφορμή για να απομακρυνθούν. Η Χριστίνα αναγκάζεται να επιστρέψει στο τσίρκο, ώσπου ο Αλέκος καταφέρνει να τη βρει και αποφασίζει να την πάρει μαζί του στο Λονδίνο, για να τη συστήσει στον πατέρα του. Όμως, το παρελθόν της δημιουργεί ξανά προβλήματα στην σχέση τους.

ΕΡΤ2

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στις 22:15
«Ο Πεταλούδας»

(Papillon)

Βιογραφική, δραματική περιπέτεια, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Γαλλίας 1973.

Σκηνοθεσία: Φράνκλιν Σάφνερ

Πρωταγωνιστούν: Στιβ ΜακΚουίν, Ντάστιν Χόφμαν, Βίκτορ Τζόρι, Ντον Γκόρντον, Τζορτζ Κουλούρις

Διάρκεια: 150΄

Υπόθεση: Στο Παρίσι του 1931, ο Γάλλος μικρογκάγκστερ Ανρί Σαριέρ, γνωστός ως «Πεταλούδας» από ένα τατουάζ στο στήθος του, συλλαμβάνεται για τον φόνο ενός προαγωγού στη Μονμάρτρη. Παρά τις προσπάθειές του να πείσει τη γαλλική Δικαιοσύνη πως δεν ευθύνεται για το έγκλημα, καταδικάζεται σε ισόβια και στέλνεται στο Καγιέν, διαβόητη αποικιακή φυλακή στη Γαλλική Γουιάνα. Τρία χρόνια μετά, επιχειρεί την πρώτη του απόδραση με πλεούμενο, φθάνει στο Μαρακαΐμπο και ζει για λίγο καιρό με τους ιθαγενείς Ινδιάνους, μέχρι που ξανασυλλαμβάνεται και εγκλείεται στη Νήσο του Διαβόλου. Αλλά δεν το βάζει κάτω, παρά τις ατέλειωτες μέρες βασανιστηρίων, απομόνωσης και πείνας. Στα επόμενα δέκα χρόνια, επιδίδεται σε άλλες οκτώ απόπειρες απόδρασης.

Τρίτη 12 Απριλίου 2022, στις 22:15

«Το Λουκανόσκυλο»
 (Wiener Dog)

Δραματική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2016.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Τοντ Σολόντζ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Ντε Βίτο, Τζούλι Ντελπί, Έλεν Μπέρστιν, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Τρέισι Λετς, Κίραν Κάλκιν
Διάρκεια: 88΄

Υπόθεση: «To Λουκανόσκυλο» είναι η ιδιαίτερη ιστορία ενός σκύλου και των πολλών διαφορετικών ανθρώπων, που αγγίζει στη μικρή διάρκεια της ζωής του.
Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ξεκινάει να διδάσκει ένα νεαρό αγόρι μερικά μαθήματα ζωής, για να συναντήσει στη συνέχεια μία κτηνίατρο, έναν καθηγητή ταινιών και τέλος, μια γυναίκα με θέματα συμπεριφοράς.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στις 22:15

«Η σιωπηλή επανάσταση»

 (The Silent Revolution / Das Schweigende Klassenzimmer)

Δράμα, παραγωγής Γερμανίας 2018.

Σκηνοθεσία: Λαρς Κράουμε.

Σενάριο: Λαρς Κράουμε, βασισμένο στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ντίτριχ Γκάρστκα.

Παίζουν: Λέοναρντ Σάιχερ, Γιόνας Ντάσλερ, Λένα Κλένκε, Τομ Γκράμενζ, Ντάνιελ Κράους, Μπούργκχαρτ Κλάουσνερ, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Σίνα Έμπελ, Μίκαελ ντελ Κόκο.

Διάρκεια: 104΄

Υπόθεση: 1956. Ο Κουρτ και ο Τέο, μαθητές από το Ανατολικό Βερολίνο, επισκέπτονται έναν κινηματογράφο στη δυτική πλευρά της πόλης, όπου πληροφορούνται τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εξέγερση στη Βουδαπέστη. Για τους δύο εφήβους, η πάλη του ουγγρικού λαού αντανακλά τη δική τους δυσφορία με το άκαμπτο καθεστώς τους. Γυρίζοντας στο σχολείο, πείθουν τους υπόλοιπους συμμαθητές να κρατήσουν ένα λεπτό σιγής ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των Ούγγρων για ανεξαρτησία από τους Σοβιετικούς. Παρόλο που ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός, ο κρατικός μηχανισμός επιστρατεύει κάθε μέσο για να ανακαλύψει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον αντιφρονούντα υποκινητή της διαμαρτυρίας.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στις 22:15

 «Ο εξαφανισμένος φάκελος»

(Fleuve Noir / Black Tide)

Αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2018.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Ζονκά

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντιρίς, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ελοντί Μπουσέ, Σαρλ Μπερλίνγκ

Διάρκεια: 113΄
Υπόθεση: Ο Ντάνι, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνό, εξαφανίζεται.

Ο Φρανσουά Βισκόντι (Βενσάν Κασέλ), ένας έμπειρος μα καταπονημένος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση και ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, όμως ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, Ντενί. Ο Γιαν Μπελέλ (Ρομέν Ντιρίς), πρώην καθηγητής του Ντάνι, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση, δείχνει έντονο ενδιαφέρον και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας. Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς μια λύση, τίποτα δεν είναι όπως μοιάζει…

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στις 22:15
«Baby Boom»

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 1987.

Σκηνοθεσία: Τσαρλς Σάιερ.

Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Σαμ Σέπαρντ, Χάρολντ Ράμις, Σαμ Γουαναμέικερ, Τζέιμς Σπέιντερ, Πατ Χινγκλ, Κριστίνα Κένεντι.

Διάρκεια: 102΄

Υπόθεση: Η Τζ. Σ. Γουάιατ είναι μια δυναμική και πολυάσχολη επιχειρηματίας, γνωστή και ως «Λαίδη τίγρης». Όταν μαθαίνει για μια κληρονομιά από έναν μακρινό συγγενή της από άλλη χώρα, υποπτεύεται ότι πρόκειται για χρήματα. Αντί αυτού, φορτώνεται ένα μωρό κοριτσάκι, το οποίο δέχεται με το ζόρι, από μια περίσταση. Η Τζ. Σ. έχει τώρα στα χέρια της ένα ενοχλητικό πλασματάκι που δεν ξέρει τι να το κάνει. Ούτε ο φίλος της συμφωνεί και την εγκαταλείπει. Κι ενώ κάνει προσπάθεια να το δώσει για υιοθεσία, αντιλαμβάνεται ότι η μικρούλα έχει ήδη δεθεί μ’ αυτήν. Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και ερμηνείας (Νταϊάν Κίτον) στην κατηγορία Κωμωδία/Μιούζικαλ.

Σάββατο 16 Απριλίου 2022, ώρα 14:00

«Γλέντι, λεφτά κι αγάπη»

Κωμωδία, παραγωγής 1955.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νίκος Τσιφόρος

Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Καμπανέλης, Σπεράντζα Βρανά, Ντίνος Ηλιόπουλος, Νίκος Ρίζος, Σμαρούλα Γιούλη, Θανάσης Τζενεράλης, Λαυρέντης Διανέλλος, Σταύρος Ξενίδης, Αρτέμης Μάτσας, Ράλλης Αγγελίδης, Χρυσάνθη Λιάππη, Χάρις Λουκέα, Ανδρέας Μιτάκης, Μαίρη Θωκταρίδου

Διάρκεια: 84′

Υπόθεση: Ο Άγγελος μαζί με τους φίλους του περιμένει τον πλούσιο θείο του Λαυρέντη από την Αμερική, με την ελπίδα να αλλάξει η τύχη τους. Ο θείος έρχεται αλλά είναι πολύ άρρωστος και η Βιβή αντί για φάρμακα και ησυχία που του προτείνουν οι γιατροί, προσφέρει γλέντια και χορούς, με σκοπό να τα «τινάξει» ο θείος. Πράγματι η θεραπεία αρχίζει, όμως αντί ο θείος να χειροτερεύει, καλυτερεύει, ενώ οι τρεις φίλοι έχουν ξεθεωθεί στα γλέντια.

Κυριακή 17 Απριλίου 2022, ώρα 14:00

«Της τύχης τα γραμμένα»

Σπονδυλωτή κοινωνική σάτιρα, παραγωγής 1957.

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φυλακτός.

Σενάριο: Νέστορας Μάτσας, Κώστας Ασημακόπουλος.

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Γκέλυ Μαυροπούλου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Ελένη Χατζηαργύρη, Νίκος Ρίζος, Θανάσης Βέγγος, Αντιγόνη Βαλάκου, Κώστας Κακκαβάς, Μαρίκα Νέζερ, Σπύρος Καλογήρου, Έφη Μελά, Αρτέμης Μάτσας, Σμάρω Βεάκη, Θόδωρος Έξαρχος, Δήμος Σταρένιος, Ανδρέας Ζησιμάτος, Ξένη Δράμαλη, Ραφαήλ Ντενόγιας, Κούλα Αγαγιώτου, Βάσος Ανδρονίδης, Γιώργος Πλουτής, Φ. Καραμαλέγκου, Κ. Κέρτης.

Διάρκεια: 86΄

Υπόθεση: Η φτωχή τραγουδίστρια Ελενίτσα (Γκέλυ Μαυροπούλου), όταν της υπόσχονται κινηματογραφική καριέρα, εγκαταλείπει τον φίλο της Ιορδάνη (Ντίνος Ηλιόπουλος), έναν πλανόδιο «μελλοντολόγο» που λέει τις μοίρες με τη βοήθεια της καρδερίνας του. Ο Ιορδάνης στις περιπλανήσεις του συναντά ανθρώπους που αγωνίζονται για την αγάπη και για μια καλύτερη ζωή, καθώς και άλλους που προσπαθούν να ορθοποδήσουν με μικρές και μεγάλες απάτες, παραμύθια και ψέματα. Η Ελενίτσα θα καταλάβει σύντομα την απάτη που της έστησαν, δίνοντάς της υποσχέσεις για κινηματογραφική καριέρα, και θα επιστρέψει κοντά στον Ιορδάνη.

Κυριακή 17 Απριλίου 2022, ώρα 22:00

«Λευτέρης Δημακόπουλος»

Πολυβραβευμένο κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας 1993.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Περικλής Χούρσογλου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης

Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Σκουλά, Νίκος Ορφανός, Μανώλης Μαυροματάκης, Σοφία Ολυμπίου, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Βάσος Ανδρονίδης, Μενέλαος Ντάφλος, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Βασιλεία Καβούκα, Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Ξυκομηνός, Βαγγέλης Χρήστου, Δήμος Μπαλτζής

Διάρκεια: 107΄

Υπόθεση: Μεσολόγγι, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Παναγιώτης συναντά τον φίλο του, Λευτέρη Δημακόπουλο, με τον οποίο έχουν να συναντηθούν πολύ καιρό. Καθώς αναπολούν τα χρόνια που πέρασαν (χρόνια σπουδών, ερώτων και ελπίδων), η ιστορία ενός «λαμπρού νέου» ξεδιπλώνεται ως κούρσα προς μια αμφίβολη επιτυχία. Με ύφος λιτό, σχεδόν ντοκιμαντερίστικο, ο σκηνοθέτης σκιαγραφεί έναν πολίτη του δυτικού κόσμου, κρατώντας την απαραίτητη απόσταση από τα γεγονότα. Η νεανική ορμή, το πάθος για την επιτυχία και η φωτιά της αναζήτησης, οδηγούν τον Λευτέρη Δημακόπουλο σε μια μεθοδική, σχεδόν εθελουσία κάθοδο προς το αδιέξοδο. Μια κάθοδο σκοτεινή, μελαγχολική, όπως η νοσταλγία της εφηβείας και της χαμένης αθωότητας.

Κυριακή 17 Απριλίου 2022, ώρα 00:10

«Αυτή η νύχτα μένει»

Πολυβραβευμένο κοινωνικό-αισθηματικό δράμα, συμπαραγωγής Ελλάας-Κύπρου 2000.

Σκηνοθεσία: Nίκος Παναγιωτόπουλος.

Σενάριο: Θανάσης Αλεξανδρής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Βακαλόπουλος.

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης.

Παίζουν: Nίκος Kουρής, Aθηνά Mαξίμου, Zωή Nαλμπάντη, Kώστας Mαρκόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιάννης Ροζάκης, Γιώργος Διαλεγμένος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαξ Ρόμαν, Τάκης Σπυριδάκης, Σπύρος Ζουπάνος, Νίκος Αλατζάς, Θανάσης Αλεξανδρής, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Γιάννης Αστρακάκης, Βαγγέλης Δημητρίου, Γεράσιμος Γεννατάς, Ελένη Γιαννακοπούλου, Κώστας Γώγος, Νίκος Χατζόπουλος, Κώστας Λάσκος, Στάθης Λιβαθινός, Μαρίλλη Μαστραντώνη, Αλέξανδρος Μούκανος, Χρήστος Νάστος, Θανάσης Παγώνας, Θεμιστοκλής Πάνου, Δημήτρης Πανταζής, Κώστας Στεφανάκης, Παναγιώτης Θανασούλης, Λαέρτης Βασιλείου, Μελίσσα Στοϊλη, Γιώργος Μπακόλας, Armando Dauti.

Διάρκεια: 110΄

Υπόθεση: Ο Ανδρέας και η Στέλλα ζουν τον έρωτά τους στην Αθήνα του τέλους της χιλιετίας. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα νυχτομάγαζα της επαρχίας, ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί. Όμως, πολύ σύντομα μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας. Ώσπου, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και ο κίνδυνος τους ενώνει…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook