Οι δηλώσεις που έκανε ο Αλέκος Συσσοβίτης στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη έχουν προκαλέσει αρκετά σχόλια.

Η δήλωση του Αλέκου Συσσοβίτη στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη, στο πλαίσιο του κινήματος #metoo, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Στο Πρωινό προβλήθηκαν τα λεγόμενα του γνωστού ηθοποιού, με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά να τοποθετούνται ανοιχτά.

«Ακόμα και να προκαλεί μία γυναίκα, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνδρας πρέπει να υποκύψει στην πρόκληση. Εγώ διαφωνώ, αλλά πες ότι προκαλεί και ενσυνείδητα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ένας άνδρας πρέπει να πέσει στην πρόκληση και να τη βιάσει; Νομίζω ότι είναι λάθος. Άλλο πήγαινε να πει και άλλο είπε» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Από πλευράς της η Φαίη Σκορδά δεν έκρυψε την ενόχλησή της και είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σε άνδρες, από άνδρα σε άνδρα ή από γυναίκα προς άνδρα. Ζούμε σε μία κοινωνία που τα θύματα είναι γυναίκες. Ίσως οι ερωτήσεις να μην ήταν… Ίσως το απόσπασμα που είδαμε τώρα. Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Ξεκίνησε μία κουβέντα που έλεγε ότι πρέπει να αναλογιστούμε αν εμείς κάνουμε λάθη. Στο “εμείς” εγώ κατάλαβα την κοινωνία, οι παρατηρητές, οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία.

Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό τι ήθελε να πει ο Αλέκος Συσσοβίτης που κατά τα άλλα μέχρι στιγμής δεν έκανε ποτέ προκλητικές δηλώσεις. Το συνέχισε με μεγάλο πάθος. Ότι οι γυναίκες είναι πολλές φορές προκλητικές ασυνείδητα; Δηλαδή ότι έχουμε μία γυναικεία φύση και ότι η θηλυκότητα πολλές φορές προκαλεί, που πρέπει να την καταπιέζουμε. Να δούμε τι γίνεται τότε σε κάποιες χώρες που κάποιες παρουσιάστριες βγαίνουν με μπούρκα…»

Τι δήλωσε ο ηθοποιός στο «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον»:

«Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, μπορεί να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει.

Και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί. Στις γυναίκες βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι λίγο διαφορετικά. Στους άντρες όμως… Και εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχαν άλλες σκοπιμότητες από πίσω και τις απέφυγα» είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός επεσήμανε: «Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές. Είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αφύσικο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει που είναι η ισχύς. Είναι τεράστια κουβέντα. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook