Πυρά στο όχημα που επέβαιναν δέχτηκαν ανταποκριτές της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Ουκρανία, ανάμεσα τους και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

Οι δημοσιογράφοι και ο φωτορεπόρτερ ήταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία και προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη Λισιτσάνσκ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, όταν δέχτηκαν την επίθεση.

Μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από τον Έλληνα φωτορεπόρτερ, ήταν ο ρεπόρτερ Πολ Ροζενχάιμερ και ο Βαντίμ Μοισένκο. Όπως αναφέρει η Bild και οι τρεις τους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ένα από τα τζάμια του οχήματος διαλύθηκε από τις εκρήξεις, οι οποίες όπως αναφέρεται ήταν πολλές.


«Η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλώς βομβαρδίζει τα πάντα», δήλωσε ο Πολ Ροζενχάιμερ.

Λίγο αργότερα ο Ροζνχάιμερ ανάρτησε στα social media μία φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Μουτάφης στο Λυσιτσάνσκ, σχολιάζοντας πως «αυτά είδαμε πριν φύγουμε». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας, ο Βλαντίμιρ, 73 ετών, μπροστά από το κατεστραμμένο Πολιτιστικό Κέντρο. «Δεν γνωρίζω που να πάω», τους είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook