Το υπουργείο Οικονομικών διατηρεί την έκπτωση του 3% ακόμη και σε όσους καταβάλουν ολόκληρο το ποσό του φόρου στις 30 Αυγούστου.

Η εξέλιξη αυτή, που έρχεται μετά την νέα προθεσμία μέχρι τις 30 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις, έχει και άλλες λεπτομέρειες, τις οποίες παραθέτουμε..

1.Διατηρείται έως το τέλος Αυγούστου το δικαίωμα της έκπτωσης 3% σε εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος, μετά την παράταση έως τις 30 Αυγούστου, που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

2.Στις 30 Αυγούστου αν δεν μπορείτε να πληρώσετε το φόρο εφ άπαξ , πληρώνετε 2 δόσεις μαζί, δηλαδή Ιουλίου και Αυγούστου.

3. Η πληρωμή όλων των δόσεων λήγει 28 Φεβρουαρίου.

4.Μπορείτε να πληρώσετε το φόρο σε 12 μηνιαίες δόσεις με κάρτα και χωρίς προσαύξηση από την Τράπεζα σας.

5.Μπορείτε να ζητήσετε από την εφορία ένταξη στις 12 ή 24 δόσεις, ώστε να διεκπεραιώσετε την υποχρέωση του φόρου.

6. Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει. «Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 των νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021, υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι την 30ή Αυγούστου 2022. Η καταβολή του φόρου για τις δηλώσεις, πραγματοποιείται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Αυγούστου 2022 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 6 επόμενων μηνών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook