Καφούνης: Το μόνο που θα συγκρατήσει τα λουκέτα είναι η διαχείριση των οφειλών
«Η μοναδική αποτελεσματική κίνηση που θα καταφέρει να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και να συγκρατήσει τα λουκέτα, είναι η διαχείριση των οφειλών που θα συσσωρευθούν στο τέλος της πανδημίας».
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου κατά την οποία ήταν προσκεκλημένος ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης και στελέχη της ΕΓΔΙΧ, για να παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΑ, ο κ. Κουρμούσης αναφέρθηκε στις διαδικασίες εφαρμογής του νόμου, στους όρους και προϋποθέσεις υπαγωγής σε αυτόν και επισήμανε τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι επιχειρηματίες. Τα κύρια σημεία της παρουσίασης και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν, αφορούσαν:
α) την «Πρόληψη» με την λειτουργία του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης,
β) την πρόβλεψη ρύθμισης των οφειλών σε έως 240 δόσεις για νομικά και φυσικά πρόσωπα μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού,
γ) τη λειτουργία του υπολογιστικού εργαλείου,
δ) την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας
ε) τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών και νομικών
προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας και
στ) το ρόλο των επιστημονικών κλάδων
Ο κ. Καφούνης τόνισε ότι στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, η μοναδική αποτελεσματική κίνηση που θα καταφέρει να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και να συγκρατήσει τα λουκέτα, είναι η διαχείριση των οφειλών που θα συσσωρευθούν στο τέλος της πανδημίας.
Η «Πρόληψη», όπως είπε, με την λειτουργία του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης και η πρόβλεψη ρύθμισης των οφειλών σε έως 240 δόσεις για νομικά και φυσικά πρόσωπα, είναι υπό προϋποθέσεις ένα από τα εργαλεία που θα βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις να αποφύγουν το οριστικό κλείσιμο. Συμπλήρωσε επίσης ότι η ανταπόκριση των τραπεζών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία εφαρμογής του νόμου, αλλά η εμπειρία μας από τα αρχικά στάδια της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και εγώ προσωπικά θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, παρέχοντας στα μέλη μας την απαραίτητη πληροφόρηση για την αποτελεσματική διαχείριση των οφειλών τους, βλέποντας στο πρόσωπο του κ. Κουρμούση έναν εξαιρετικό συνεργάτη, που εργάζεται πάντα με γνώση και συνέπεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καφούνης.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ταρέμι από την… άσπρη βούλα έσωσε τον βαθμό για τον Ολυμπιακό
- ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Ράγισαν καρδιές στην άνετη νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά»
- Ελένη Βουλγαράκη: Ξεσπά κατά του Δημήτρη Παπανώτα – «Ντροπιαστικό να εκφράζεις μισογυνιστικές απόψεις»
- Νέα Πέραμος: Εντοπίστηκε η σορός 27χρονου σε ρέμα – Τον είχαν απαγάγει έξω από σπίτι στην Ελευσίνα – Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή
- Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0: Με την αύρα των νέων και αργεντίνικο χρώμα!
- Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1: «Χόρεψε» στη βροχή με Παλάσιος και επέστρεψε στις νίκες στη Super League
- Θοδωρής Μαραντίνης: Το τέλος των Onirama και η απόφαση να διαγράψει όλες τις φωτογραφίες του στο Instagram (βίντεο)
- Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν είμαι εκκλησία για να συγχωρέσω κανέναν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook