Σε συναγερμό βρίσκεται η Ευρώπη μετά την αναστολή από σήμερα των παραδόσεων του φυσικού αερίου από την Gazprom.

Oι ρωσικές αρχές είχαν ήδη εξαγγείλει ότι θα διακόψουν την ενεργειακή ροή από σήμερα και για τρεις μέρες με το πρόσχημα της συντήρησης του αγωγού Nord Stream 1.

Με την Gazprom να διακόπτει για ακόμη μία φορά για τρεις ημέρες, για λόγους συντήρησης, την ήδη μειωμένη ροή φυσικού αερίου προς την Γερμανία ο Καγκελάριος Σολτς συναντήθηκε με τον Ισπανό ομόλογό του στο περιθώριο της διήμερης διάσκεψης του υπουργικού συμβουλίου στα προάστια του Μονάχου. Ο Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Δουλειά μας είναι να ενισχυθούμε περαιτέρω και να βεβαιωθούμε πως η χώρα μας είναι καλά προετοιμασμένη, ακόμη και για τις δύσκολες περιόδους. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος.

Η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση

Με τον χειμώνα να είναι προ των πυλών και να αναμένεται οικονομικά βαρύτερος από κάθε άλλη φορά η Ευρώπη καλείται να υιοθετήσει ένα ενιαίο σχέδιο. Σύμφωνα με το bloomberg το σχέδιο αυτό αναμένεται να περιέχει επτά διαφορετικές επιλογές προκειμένου βραχυπρόθεσμα να περιοριστεί η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ μακροπρόθεσμα να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο τιμολογείται η ενέργεια με απώτερο στόχο τη διακοπή της σύνδεσης του φυσικού αερίου με το ρεύμα.

Το ρεπορτάζ του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook