«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα cloud region στην Ελλάδα» , είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του σε εκδήλωση της Google στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τη μεγάλη επένδυση ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο κολοσσός της Google σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος   από την πρόεδρο της Google Cloud International Adair, Fox Martin, και τη γενική διευθύντρια ΝΑ Ευρώπης της Google, Πέγκυς Αντωνάκου.

« Είναι μια δυναμική επένδυση, η οποία μπορεί να εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας παραπάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030. Και το σημαντικότερο, να δημιουργήσει κοντά στις 20.000 νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίες. Είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων, που δεν έμειναν στα λόγια αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία τρία χρόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η νέα επένδυση της Google δείχνει την εμπιστοσύνη του παγκόσμιου κολοσσού στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια των διαδοχικών κρίσεων.

Όπως τόνισε η νέα επένδυση μπορεί να εισφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμενες νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτά τα 15 χρόνια διαδοχικών κρίσεων, η Google όχι μόνο έμεινε, αλλά ενίσχυσε και την παρουσία της στην Ελλάδα.

Έτσι, πρόσθεσε, κατέγραψε τη δική της συμβολή στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας που παραμένει σταθερά ανοδική, παρά τις κρίσεις.


Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε διάφορους οικονομικούς δείκτες ενώ μίλησε για τη μείωση της ανεργίας, όπως και για την στήριξη στην κοινωνία από την πολιτεία.

«Δεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή το όραμα μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως βασικός πυλώνας είναι το Ελλάδα 2.0 που είναι ενεργός πυρήνας του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας.

Πολλές εταιρείες του κλάδου συντάσσονται προς αυτές τις κατευθύνσεις, είπε εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Το σχέδιο της Google 


Το επενδυτικό σχέδιο και τα προγράμματα που παρουσίασαν η κυρία Fox Martin και η επικεφαλής της Google ΝΑ Ευρώπης κυρία Πέγκυ Αντωνάκου «πατάνε» συνολικά σε πέντε πυλώνες. Σε αυτούς είναι:

– η δημιουργία του Cloud Region, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας προσδίδοντας της παράλληλα και περιφερειακό ρόλο στον ψηφιακό χάρτη,

– η δημιουργία δύο Κέντρων Αριστείας σε συνεργασία με την Deloitte σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αφιερωμένα στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη όπου θα αναπτύσσονται λύσεις που βασίζονται στο cloud και τη μηχανική εκμάθηση για την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή

– η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος που θα βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν τον βιώσιμο μετασχηματισμό τους και να επικοινωνήσουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις, σε συνεργασία και με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC)

– η υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων υποεκπροσωπούμενων κοινοτήτων που επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις και στον οικοτουρισμό στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ανακοινώθηκε πως ο φιλανθρωπικός βραχίονας του πολυεθνικού Ομίλου, Google.org, θα προσφέρει στον οργανισμό INCO και στο Impact Hub χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ

– η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο κοινό μέσα απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture σε συνεργασία με το υπ. Πολιτισμού

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook