Με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή, επιβάλλονται αλλαγές στις υποχρεώσεις των σούπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Οι αλλαγές στις υποχρεώσεις των σούπερ μάρκετ με τη νέα τροπολογία έρχεται λίγες ώρες μετά την ανάρτηση των νέων λιστών (δείτε αναλυτικά τι ισχύει σε προϊόντα και τιμές την εβδομάδα που τρέχει) για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Οι τρείς αλλαγές που προβλέπει η τροπολογία είναι:

Οι αλυσίδες πρέπει να επισημαίνουν με ευκρινή ταμπελάκια στο ράφι τα προϊόντα που βρίσκονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά και να αναρτούν ολόκληρη τη λίστα με τις τιμές στην είσοδο.

Επιπλέον, υποχρεούνται να διασφαλίσουν ότι υπάρχει επάρκεια των προϊόντων που έχουν εντάξει στο «καλάθι του νοικοκυριού». Η ίδια τροπολογία προβλέπει και τσουχτερά πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Η τροπολογία

Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης εντάχθηκε τροπολογία με τον τίτλο «Διασφάλιση της επάρκειας και της επαρκούς σήμανσης των προϊόντων που συμμετέχουν στο παρατηρητήριο τιμών προϊόντων “Καλάθι του νοικοκυριού”».

Με τις προσθήκες στο άρθρο διευκρινίζεται ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ οφείλουν να «τοποθετούν ευκρινές ειδικό σήμα στον χώρο πώλησης (ράφι) των προϊόντων που συμμετέχουν στο “καλάθι του νοικοκυριού”, καθώς και ευκρινή κατάλογο των προϊόντων που συνθέτουν το “καλάθι του νοικοκυριού” σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος, που συμπεριλαμβάνει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα». Επιπρόσθετα, στην τροπολογία επισημαίνεται ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ πρέπει να «διασφαλίζουν ότι τα προΪόντα που συμμετέχουν στο “καλάθι του νοικοκυριού” βρίσκονται στα καταστήματά τους σε επάρκεια και διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό. Για κάθε παράβαση της παρούσας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook