«Έγινε ένα βήμα αλλά έχουμε ακόμη». είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , αναφερόμενος στη συνάντηση του με τους τραπεζίτες για τους ευάλωτους δανειολήπτες και τις προμήθειες των Τραπεζών.

«Επι δύο ώρες μπινελικονόμασταν» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Είμαι ικανοποιημένος στο βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όρια τους. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απέχουμε ακόμη».

Στις αρχές του 2023 η επόμενη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα , με τους τραπεζίτες για να βρεθεί μια λύση για τους διανειολήπτες ενόψει της αύξησης των επιτοκίων.

Για ένα πρώτο βήμα προς τη συμφωνία, που θα προσφέρει ανάσα στους δανειολήπτες, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάντες , κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, μετά τη συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η συνάντηση δεν ήταν εύκολη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για δύο ώρες μπινελικονόμασταν». Παρόλα αυτά, μετά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για τις καταθέσεις, τα δάνεια και τις προμήθειες, φαίνεται να βρέθηκε ένας κοινός τόπος, που μπορεί να αποφέρει μία συμφωνία.

Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης πρότασης από τους τραπεζίτες για τους ευάλωτους ενήμερους δανειολήπτες, η δόση των οποίων έχει αυξηθεί λόγω των διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

««Έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά έχουμε ακόμη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Σώζουμε κάποιους, είναι μια λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000».

Σημείωσε επίσης, πως η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του επιδόματος των 600 ευρώ και αν αυτό ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, ο κ. Σταϊκούρας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. Ωστόσο επισήμανε πως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν όμως ως εκτός έδρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook