Σταϊκούρας: «Για 2 ώρες «μπινελικωνόμασταν», είπε για τη συνάντηση του με τους τραπεζίτες
«Έγινε ένα βήμα αλλά έχουμε ακόμη». είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , αναφερόμενος στη συνάντηση του με τους τραπεζίτες για τους ευάλωτους δανειολήπτες και τις προμήθειες των Τραπεζών.
«Επι δύο ώρες μπινελικονόμασταν» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Είμαι ικανοποιημένος στο βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όρια τους. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απέχουμε ακόμη».
Στις αρχές του 2023 η επόμενη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα , με τους τραπεζίτες για να βρεθεί μια λύση για τους διανειολήπτες ενόψει της αύξησης των επιτοκίων.
Για ένα πρώτο βήμα προς τη συμφωνία, που θα προσφέρει ανάσα στους δανειολήπτες, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάντες , κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, μετά τη συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες.
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η συνάντηση δεν ήταν εύκολη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για δύο ώρες μπινελικονόμασταν». Παρόλα αυτά, μετά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για τις καταθέσεις, τα δάνεια και τις προμήθειες, φαίνεται να βρέθηκε ένας κοινός τόπος, που μπορεί να αποφέρει μία συμφωνία.
Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης πρότασης από τους τραπεζίτες για τους ευάλωτους ενήμερους δανειολήπτες, η δόση των οποίων έχει αυξηθεί λόγω των διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ.
««Έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά έχουμε ακόμη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Σώζουμε κάποιους, είναι μια λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000».
Σημείωσε επίσης, πως η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του επιδόματος των 600 ευρώ και αν αυτό ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, ο κ. Σταϊκούρας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. Ωστόσο επισήμανε πως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν όμως ως εκτός έδρας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Ο Μάρτινς έστειλε τους “ερυθρόλευκους” από την κόλαση στον παράδεισο
- Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του – Κτηματικές διαφορές όπλισαν το χέρι του δράστη
- Απάτη άνω των 3 εκατ. ευρώ από ΜΚΟ: Τα μέλη της εξαπατούσαν τους δωρητές κι έκλεβαν τα χρήματα από εράνους για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες κι έπαιζαν στοιχήματα διαδικτυακά (βίντεο)
- «Η οικογένειά του δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπάει τον Γιώργο Μαζωνάκη, η μητέρα του τον έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο» είπε ο φίλος του Bob Dimitrov (βίντεο)
- Έκακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες Κυριακή και Δευτέρα
- «Πρώτη φορά είδα τον Αντώνη Ρέμο να έχει ενοχληθεί τόσο» – Η απάντηση του δικηγόρου του στις φήμες για φοροδιαφυγή (βίντεο)
- Προανήγγειλε μεταγραφή ο Μπαρτζώκας μετά τον τραυματισμό Μοντέρο: “Πρέπει τώρα να φανούμε σκληροί” (βίντεο)
- Σε διαθεσιμότητα το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που έκαψε σπίτι και αυτοκίνητα των πρώην του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook