Μετά το «καλάθι του νοικοκυριού», το MEGA αποκαλύπτει ότι έρχεται και το «καλάθι της ψαραγοράς» στη Βαρβάκειο.

Λίγες ώρες πριν την εφαρμογή, στα σουπερμάρκετ, του «καλαθιού της Σαρακοστής», το MEGA αποκαλύπτει ότι και οι ιχθυοπώλες ετοιμάζουν το δικό τους καλάθι, το «καλάθι της ψαραγοράς».

«Δαγκώνουν» οι τιμές των θαλασσινών, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της Σαρακοστής.

«Από τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν τσιμπήσει ένα, δυο ευρώ αλλά λόγω των ημέρων νομίζω ότι είναι αναμενόμενο».

Λίγες ώρες πριν την εφαρμογή, στα σουπερμάρκετ, του «καλαθιού της Σαρακοστής», το MEGA αποκαλύπτει ότι και οι ιχθυοπώλες ετοιμάζουν το δικό τους καλάθι, το «καλάθι της ψαραγοράς».

«Θα περιέχει κάποια προϊόντα που θα μπορούμε κι εμείς να διαθέσουμε σε ανταγωνιστικές τιμές και ο καταναλωτής να ψωνίσει πολύ φθηνά», δήλωσε ο πρόεδρος ιχθυοπωλών Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος.

Οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμη και αύριο, ενώ ήδη οριστικοποιούνται οι τελικές λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου καλαθιού, την έναρξη αλλά και τη διάρκειά του. Δεν αποκλείεται να διατηρηθεί στη Βαρβάκειο, σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Στα ύψη οι τιμές
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ιχθυοπώλες από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν και τις τιμές εκτός καλαθιού, που ήδη έχουν ξεφύγει.

«Γενικά προσπαθούμε να υπάρχει μια ισορροπία».

Το πιο φθηνό προϊόν είναι το θράψαλο που άγγιξε ακόμη και τα 7 ευρώ, όμως τα υπόλοιπα εδέσματα του σαρακοστιανού τραπεζιού δείχνουν απλησίαστα.

Οι γαρίδες πωλούνται 12€/κιλό, το χταπόδι 16-19€/κιλό, το καλαμάρι 10€/κιλό

«Δεν σώζονται έχει ακρίβεια».

Η ιχθυαγορά της Βαρβακείου θα παραμείνει, πάντως, ανοιχτή και την Κυριακή, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ θα ανοίξει πάλι τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook