Εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τις πτώσεις δέντρων σε αυτοκίνητα – Τι θα γίνει με τις ασφάλειες
Σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκαλέσει οι πτώσεις δέντρων που σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια».
Τα δέντρα έχουν πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση, έχουν φράξει δρόμους με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διέλευση των εκχιονιστικών, αλλά ταυτόχρονα έχει κυριολεκτικά διαλύσει παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πολλές περιοχές της χώρας όπως στη Βόρεια Αττική.
Σύμφωνα με υπολογισμούς που επικαλείται το nextdeal.gr, περίπου 2 εκατ. ασφαλιστήρια αυτοκινήτων δεν περιλαμβάνουν την κάλυψη φυσικών φαινομένων και οι ασφαλισμένοι ιδιοκτήτες και όσοι από αυτούς έχουν ζημιές που προκλήθηκαν από την πτώση των δέντρων εξαιτίας του χιονιά, δεν πρόκειται να αποζημιωθούν.
Σε αυτό το γεγονός συμβάλλει και η διάδοση των «ηλεκτρονικών ασφαλειών» και των διάφορων πλατφορμών που λανσάρονται στην αγορά, και με τις οποίες κάποιοι επιλέγουν να συνεργάζονται και να ασφαλίζουν πελάτες με το πάτημα ενός κουμπιού, αυτοματοποιημένα και χωρίς να εξετάζουν ατομικά τον πελάτη και τις ανάγκες του. Στο πρόβλημα μετέχει και ένα ποσοστό πελατών, που πιστεύει ότι τα «ξέρει όλα» και ασφαλίζεται μόνο του στο διαδίκτυο χωρίς ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.
Αντίθετα ένα σωστός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πρώτα θα συνεκτιμήσει όλες τις πληροφορίες για τον πελάτη του, θα αξιολογήσει τις ανάγκες του, θα συζητήσει μαζί του και κατόπιν θα εκδώσει το κατάλληλο συμβόλαιο για την περίπτωσή του. Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σωστοί και δεν ενημερώνουν τους πελάτες για τον σωστό τρόπο ασφάλισης.
Άγνωστο προς το παρόν τι θα γίνει με τα ασφαλιστήρια…
Ολες οι Ειδήσεις
- Το Λαϊκό Λαχείο στον ρυθμό των Χριστουγέννων: Μοιράζει μέχρι και 1.000.000 ευρώ στην ειδική κλήρωση της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου
- «Σβήσε το όχημα, κάτω, τα χέρια στο ταμπλώ» – Καρέ –καρέ η επεισοδιακή σύλληψη του 16χρονου γιού του Μιχάλη Κατρίνη μετά από καταδίωξη στο Χαλάνδρι (βίντεο)
- ΕΡΤnews: «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά – Καλεσμένοι ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης – Τετάρτη 17.12.2025
- H AlterEgoMedia εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της Ειρήνης Μαρινάκη
- Νίκος Πλακιάς: Ειρωνική ανάρτηση για τη Μαρία Καρυστιανού μετά τις δηλώσεις για νέο κόμμα
- “Οι ενέργειές της δεν μας εκφράζουν, δεν μας αφορά η πολιτική”, λένε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και διαχωρίζουν τη θέση τους από την Μαρία Καρυστιανού (βίντεο)
- «The Wall»: Οι νεαρές φίλες θέλουν να ζήσουν από κοντά το «αμερικανικό όνειρο» – Απόψε, στις 21.00 (Τρέϊλερ)
- CashorTrash: Τα ιδιαίτερα κοσμήματα της Ινδιάνικης φυλής Ναβάχο και άλλα σπάνια αντικείμενα στη σημερινή δημοπρασία -Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook