Κ. Χατζηδάκης: Εντός διμήνου η προκαταβολή της σύνταξης

Εντός δύο μηνών θα μπορεί να χορηγηθεί η προκαταβολή της σύνταξης, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης
«Δεν ισχυριζόμαστε ότι λύνεται το θέμα των εκκρεμών συντάξεων με την προκαταβολή της σύνταξης, αλλά παράλληλα με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει επιδιώκουμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, τόσο για την προσωρινή όσο και για την οριστική σύνταξη» είπε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος μετέφερε τις εκτιμήσεις του ΕΦΚΑ ότι μπορεί σε δύο μήνες να χορηγηθεί η προκαταβολή αυτή.
«Αντίδωρο φτώχειας»
Η προκαταβολή της σύνταξης, συνιστά ένα «αντίδωρο φτώχειας» και παραδοχή αποτυχίας και αδυναμίας της κυβέρνησης να λύσει το δραματικό κοινωνικό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, που η ίδια δημιούργησε, υποστήριξε στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Εκτίμησε επίσης ότι η προκαταβολή αφορά έναν στους τέσσερις, εν αναμονή συνταξιούχους, δηλαδή περίπου 50.000 ανθρώπους.
Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μ. Κατρίνης είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει αλλά δεν έχει προβλέψει νομοθετικά την μετάθεση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών από την εκκαθάριση των ετών 2017-2019, οι οποίοι καλούνται – όπως είπε – εν μέσω πανδημίας να την πληρώσουν μέσα σε ένα μήνα.
Απαντώντας, ο κ. Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η μετάθεση δεν είναι αναγκαίο να περάσει με διάταξη νόμου, αλλά με υπουργική απόφαση που θα δώσει τρίμηνη παράταση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αυτιάς σε Κομισιόν: Να ενεργοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων
- Δεκαπενταύγουστος στην ΕΡΤ
- Η τρυφερή ανάρτηση της Ελένης Χατζίδου με την κόρη της από τις Μαλβίδες: «Αχ αυτή η αγκαλιά σου…»
- Ανδρουλάκης: Η σκέψη μας σε κατοίκους, πυροσβέστες, πιλότους εναέριων μέσων και εθελοντές
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαβεβαιώσεις για ετοιμότητα και θωράκιση από την πλευρά της κυβέρνησης αποδείχθηκαν κενό γράμμα
- Γεωργιάδης: Επαναλειτουργούν τα Κέντρα Υγείας σε Θεσπρωτικού, Φιλιππιάδας και Κάτω Αχαΐας
- Χτυπά συνεχώς το 112 για εκκενώσεις οικισμών σε Πρέβεζα και Χίο – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Δυτική Αχαΐα
- Συγκλονιστικό βίντεο από την Αχαΐα: Κλαδιά έπεσαν σε ΙΧ εν κινήσει μετά από ρίψη νερού ελικοπτέρου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook