Στις 10 η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργοό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό

Στις 11 το πρωί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα ανακοινώσει τον νέο κατώτατο μισθό μετά από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος μισθός που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου θα κυμανθεί μεταξύ 765 και 770 ευρώ από 713 που είναι σήμερα.

Δηλαδή το ποσοστό της αύξησης θα είναι 7,50%-8% (το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για 7,66%-7,75%)

«Έχουμε λογαριάσει και τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ, και άλλα μεγέθη όπως είναι η παραγωγικότητα και θα παρουσιάσουμε κάτι που θα είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και υπεύθυνο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ της Πέμπτης (16.03.2023) για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε, σχετικά με τα επιδόματα που θα συμπαρασύρει η αύξηση του κατώτατου μισθού, ότι «το επίδομα ανεργίας και τα οικογενειακά επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού».
Όσον αφορά το ποσό, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο πως δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχει το 8 μπροστά το ποσό».

Από την 1η Απριλίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νέος κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας, αλλά και σειρά επιδομάτων που καταβάλει η ΔΥΠΑ. Σήμερα το ημερήσιο επίδομα είναι στα 17,51 ευρώ το ημερήσιο και 438 ευρώ το μηνιαίο επίδομα. Έτσι εφόσον ο κατώτατος μισθός αυξηθεί κατά 7,75% από 1η Απριλίου 2023 το επίδομα ανεργίας θα φτάσει στα 472 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook