Στα ύψη έχει εκτιναχτεί η τιμή της βενζίνης με τους καταναλωτές να είναι αγανακτισμένοι.

Ο μέσος όρος στην τιμή της βενζίνης είναι στο 1,962 ευρώ το λίτρο, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μπορεί να κινηθεί ελαφρά προς τα πάνω μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης, σύμφωνα με το Καθημερινό Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Υγρών Καυσίμων, έχει φτάσει το 1,924 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα (Αμόλυβδη 95 οκτανίων) ενώ σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και σε νησιά έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Στα νησιά όμως έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ καθώς είναι υψηλά τα κόστη της μεταφοράς με τη Νάξο επί παραδείγματι να έχει φτάσει στα 2,20 ευρώ

Ο τέως πρόεδρος ΟΠΕΚ, Γεώργιος Ασμάτογλου μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

«Η νησιωτική Ελλάδα και οι απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, έχουν πολύ υψηλότερες τιμές από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα μεγάλα αστικά κέντρα, βρίσκονται μια ανάσα από το 2ευρο, λόγω των τελευταίων αυξήσεων που είχαμε», είπε αρχικά.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αν θα έχουμε μειώσεις ή αυξήσεις. Πιστεύω ότι μέχρι 15 Αυγούστου θα κινηθούμε σε αυτά τα επίπεδα. Η νησιωτική Ελλάδα είναι ήδη ψηλά, κι εφοδιάζεται ανά 15ήμερο και επειδή δεν μπορεί να αφομοιωθεί αυτή η αύξηση ανά 15ήμερο, καταλαβαίνεται πόσο υψηλότερες είναι οι τιμές», συμπλήρωσε ο κ. Ασμάτογλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook