Η Εφορία αποκτά το δικό της «112» και θα ειδοποιεί αυτοματοποιημένα τους πολίτες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις τους

Εντός του 2023 θα τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα κινητά τους. Η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο.

Το δικό της… «112» για τη ρύθμιση των οφειλών καθιερώνει η ΑΑΔΕ από το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στα κινητά τηλέφωνα των φορολογουμένων για τις φορολογικές υποχρεώσεις και τις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών.

Με τη νέα εφαρμογή (app) για κινητά Android ή iOS οι φορολογούμενοι θα μπορούν να βλέπουν τη φορολογική τους εικόνα ή διαφορετικά το προφίλ τους, να πληρώνουν τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Με τα μηνύματα υπενθύμισης και ειδική εφαρμογή φορολογικού ημερολογίου η ΑΑΔΕ θα φροντίζει για την έγκαιρη υπενθύμιση των φορολογικών υποχρεώσεων, αναδεικνύοντας και τον κίνδυνο λήψης αναγκαστικών μέτρων στην περίπτωση που οι υποχρεώσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο, το οποίο θα είναι προσωποποιημένο για κάθε φορολογούμενο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, εξήγησε ότι ουσιαστικά πρόκειται για μία διαδικασία εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, καθώς υπάρχουν φορολογούμενοι που χάνουν τις ρυθμίσεις τους ή πληρώνουν προσαυξήσεις από απροσεξία, επειδή καθυστέρησαν να πληρώσουν κάποια δόση.

Αναφερόμενος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σημείωσε πως υπάρχει βελτίωση, «ωστόσο ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς, δεν είμαστε ακόμα στο μέσο όρο της Ευρώπης».
Χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «η μάχη με τη φοροδιαφυγή είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ, και υπογράμμισε πως στόχος είναι η φοροδιαφυγή να γίνει η εξαίρεση και όχι ο κανόνας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook