Πρόστιμα 1.672.000 ευρώ σε Johnson & Johnson και Colgate για αισχροκέρδεια- Σκρέκας: Θα προστατεύσουμε τους καταναλωτές
Ύψιστη προτεραιότητα η προστασία των καταναλωτών και η υγιής λειτουργία της αγοράς, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας.
Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.672.000 ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, για αισχροκέρδεια , μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.
Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:
• Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Johnson & Johnson ΕΛΛΑΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Πρόστιμο 672.000 ευρώ στην εταιρεία «COLGATE PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Είναι πλέον σαφέστατο προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε παράβαση δεν γίνεται ανεκτή. Οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι και σε όλες τις περιπτώσεις, όπου διαπιστώνονται παρανομίες, επιβάλλονται πρόστιμα. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να ενισχύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τη λειτουργία της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των νοικοκυριών και όλων των συμπολιτών μας. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και για το Υπουργείο Ανάπτυξης, η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι ύψιστης προτεραιότητας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Politico: Πως ο Ντόναλντ Τράμπ με 4 βήματα θα μπορούσε να καταλάβει την Γροιλανδία
- Στάρμερ, Μακρόν και Ζελένσκι συμφώνησαν για ανάπτυξη δυνάμεων στην Ουκρανία σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
- Μητσοτάκης στη Συμμαχία των Προθύμων: Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία
- Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη
- Μεσσηνία: Ιερέας έριξε το σταυρό στη θάλασσα με καλάμι ψαρέματος – Βίντεο
- Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος για το θάνατου του 17χρονου – Συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου
- Γιάννης Σμαραγδής για “Καποδίστρια”: “Χρωστάμε περίπου 800.000 ευρώ, αλλά ελπίζω ότι θα τακτοποιηθεί” (βίντεο)
- Θρήνος για τον θάνατο του 17χρονου στις Σέρρες: Ομολόγησε ο 16χρονος – «Τον χτύπησα γιατί έστειλε μήνυμα στην κοπέλα μου και νευρίασα »
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook