Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου.
Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καλούνται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.
Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 λήγει την Τρίτη 16 Μαρτίου.
Η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον, εν εξελίξει, 6ο κύκλο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ανέρχεται συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ. Από την προκαταρκτική ανάλυση των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, προκύπτει ότι από τις 721.396 επιχειρήσεις που υπέβαλαν οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δικαιούχοι είναι οι 286.181.
Αναφορικά με τους λόγους απόρριψης, προκύπτει ότι:
• 138.461 επιχειρήσεις παρουσιάζουν αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο του 2021, σε σύγκριση με τον τζίρο αναφοράς (τζίρο Ιανουαρίου 2020),
• 175.855 παρουσιάζουν πτώση τζίρου μικρότερη του 20% τον Ιανουάριο του 2021, σε σύγκριση με τον τζίρο αναφοράς,
• 188.804 επιχειρήσεις δεν έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 200 ευρώ. Από αυτές, 21.530 έχουν αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο του 2021 και 124.260 επιχειρήσεις έχουν πτώση τζίρου μικρότερη από 20% τον Ιανουάριο του 2021, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020.
• 194.950 επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη πριν από το 2018, εμφανίζουν αύξηση τζίρου το 2020, σε σχέση με το 2019. Από αυτές, 54.796 έχουν αύξηση τζίρου και τον Ιανουάριο του 2021, 45.838 έχουν πτώση τζίρου μικρότερη από 20% τον Ιανουάριο του 2021 και 46.087 δεν έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 200 ευρώ.
Οι κατηγορίες των δικαιούχων, ο τρόπος προσδιορισμού του ύψους της ενίσχυσης και οι σχετικές διαδικασίες έχουν καθοριστεί με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΓΔΟΥ 232/1-3-2021 (ΦΕΚ 804/Β΄/1-3-2021).
Η καταβολή της ενίσχυσης στους πρώτους δικαιούχους θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μάντσεστερ Σίτι – ΑΕΚ 5-1: Δύσκολη βραδιά και «βαριά» ήττα για την Ένωση στο Champions League
- Ιταλία:Στρατός στο Μιλάνο αλλά χωρίς διευρυμένες δικαιοδοσίες – Βιομετρική αναγνώριση με AI για κουκουλοφόρους και ποινικά μέτρα για τους ανήλικους
- Η ΕΕ καταδικάζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Είναι άκυρο και ανίσχυρο, παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών
- Εριέττα Κούρκουλου: Δείχνει πως πέρασε τον Οκτώβριο με την οικογένεια της
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 31,5%, στο 16,9%ΕΛΑΣ, 10,2% το ΠΑΣΟΚ – Το 47,8% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση
- Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Το Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζει με νομικά αβάσιμες αποφάσεις
- Η Άννα Βίσση δίνει αποζημίωση στους μουσικούς της για τη χαμένη σεζόν
- Με το σύνθημα «Κάν’ το όπως το Παρίσι» το κάλεσμα της Νέας Αριστεράς στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook