Τα πουρμπουάρ στο στόχαστρο της εφορίας: Φορολογούνται ως πρόσθετες παροχές

H απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει το δρόμο για την φορολόγηση των πουρμπουάρ. Θεωρούνται μισθός!
Παγίδα το φιλοδώρημα για τον επιχειρηματία εάν δεν τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες καθώς απόφαση του Αρείου Πάγου ορίζει ότι ακόμα και το μικρό ποσό που αφήνουν πελάτες στον εργαζόμενο, είναι μισθός.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γ. Κουράσης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων είπε ότι σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου πρέπει να αποδίδεται στον εργαζόμενο ως μισθός, με κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές.
Το ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Κουράση προέκυψε από τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Ανέφερε ως παράδειγμα περίπτωση λογαριασμού 100 ευρώ που ο πελάτης πληρώνει με κάρτα. «Εάν αφήσει 10 ευρώ πουρμπουάρ -σύμφωνα με την οδηγία του κ. Πιτσιλή από το 2023- για να μην αποτελεί παράβαση για την επιχείρηση στα νέα POS υπάρχει ειδικό κουμπί για να κρατήσει το φιλοδώρημα».
Όπως είπε δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ καθώς αποτελεί εκκρεμή συναλλαγή και στο τέλος του μήνα η επιχείρηση το αποδίδει κανονικά στον εργαζόμενο το πουρμπουάρ παρακρατώντας τις ασφαλιστικές εισφορές.
Ωστόσο εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία και χτυπηθεί στο POS 110 ευρώ και στην ταμειακή 100 ευρώ τότε θα υπάρχει πρόβλημα καθώς θα υπάρχει διαφορά τζίρου.
Στο τέλος του έτους στο εκκαθαριστικό θα πρέπει να περιλαμβάνονται και τα φιλοδωρήματα ως πρόσθετες αμοιβές.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
- ACTION 24: Oεπικεφαλής του «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ» απόψε στο «Θα φας καλά» – Τρέϊλερ
- ΕΡΤNEWS: Η κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις της στον παγκόσμιο γεωστρατηγικό χάρτη, στην εκπομπή «Forcé» – Απόψε, Δευτέρα 16.06.2025
- MAD Video Music Awards 2025 από την ΔΕΗ: Η μεγαλύτερη μουσική γιορτή έρχεται για 6η χρονιά στο MEGA
- Φωτιά στο Γραμματικό: Ήχησε το 112 για εκκένωση από Άνω Σούλι και Μαραθώνα – Ενισχύονται τα εναέρια μέσα
- Big Brother: Αποχώρησε ο KAS – Πρώτη υποψήφια η Φένια – Δείτε αποσπάσματα
- Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ» – Κέρδη μέχρι και 50.000 ευρώ κάθε μήνα για 24 μήνες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook