ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι με νέα πρόστιμα και λουκέτα σε πάνω από 100 τουριστικούς προορισμούς

Λήμνος, Μυτιλήνη, Τήνος, Κρήτη, Σαντορίνη, Ρόδος και Πόρος, στο επίκεντρο των ελέγχων για φοροδιαφυγή. Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα.
Περισσότερες από 100 παραβάσεις σε επιχειρήσεις εστίασης, χώρους αναψυχής, αλλά και σε υπηρεσίες όπως μανικιούρ – πεντικιούρ και μίσθωση εξοπλισμού παραλίας διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατά την διάρκεια εκτεταμένων προληπτικών ελέγχων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, στο «μικροσκόπιο» βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση, όπως η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Τήνος, η Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), η Σαντορίνη, η Ρόδος και ο Πόρος, όπου και διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν εξέδιδαν φορολογικές αποδείξεις.
Σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε το μέτρο του 48ωρου κλεισίματος της επιχείρησης και της επιβολής προστίμων.
Τέλος, η ΑΑΔΕ ζήτησε από τις επιχειρήσεις αυτές στοιχεία σε βάθος χρόνων, ώστε να διαπιστώσει – με βάση τη φορολογική τους συμπεριφορά και τη διασταύρωση με τα δικά της δεδομένα – αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις.
Οι εντατικοί έλεγχοι συνεχίζονται πανελλαδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά – προς όφελος τόσο των συνεπών επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1: «ΤΟ ΔΙΧΤΥ» – «Ο μποξέρ»: Βουτιά στον σκοτεινό κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος – Παρασκευή 10.10.2025 (τρεϊλερ)
- Ζωή Κωνσταντοπούλου για Αλέξη Τσίπρα: «Κάποιος τον ενεργοποίησε» (βίντεο)
- Κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο Τατόι – Δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο 251 ΓΝΑ
- Γιώργος Καπουτζίδης: Ο σύντροφός του, η απόφαση να μετακομίσει στην Αίγινα και η εξήγηση για τη φωτό από την κηδεία του Γεράσιμου Μιχελή (βίντεο)
- Η Ιωάννα Τούνη το 2024 είχε τζίρο 2 εκατ. ευρώ – H influencer με το επιχειρηματικό δαιμόνιο
- ΑΑΔΕ: Οι περιοχές με τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής – Εστιατόριο στην Κρήτη «έκρυψε» 18.515 αποδείξεις
- Βασίλης Μπισμπίκης: Διακόπηκε η δίκη του για το τροχαίο – Ζητά να καταθέσει ο αστυνομικός με τον οποίο είχε επικοινωνήσει η συνεργάτιδα του (βίντεο)
- Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, τα κριτήρια, ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 1.200 ευρώ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook