Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν αυτά τα μέτρα στήριξης και σε άλλους κλάδους, αν υπάρχουν δυνατότητες

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ένα πλέγμα μέτρων στήριξης για τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Παύλο Τσίμα.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν αυτά τα μέτρα στήριξης και σε άλλους κλάδους αν υπάρχουν δυνατότητες.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι σημαντικό να ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική με δημοσιονομική ευελιξία αλλά όχι εκτροχιασμό, ώστε να μπορεί η χωρά να δανείζεται φθηνά.

Για τον τουρισμό εκτίμησε ότι θα κινηθεί περίπου σε διπλασία επίπεδα από το 2020, δηλαδή θα φτάσει στο 50% του 2019. Ο κ. Σταΐκούρας σημείωσε ότι κάθε εβδομάδα της τρέχουσας αυστηρής απαγόρευσης κοστίζει περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ.

Επεσήμανε ότι ήδη το υπουργείο έχει ανακοινώσει μέτρα 2,5 δισ. ευρώ φέτος για τη στήριξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο λογαριασμός αυτός θα μεγαλώσει.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι θα μεγαλώσουν το έλλειμμα και το χρέος αυτής της χρονιάς και θέλει προσοχή απέναντι στις αγορές. Ο υπουργός χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό το ότι έχουν επιστρέψει στις τράπεζες καταθέσεις 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα προέρχονται από ιδιώτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook