Σε δύο φάσεις ανοίγει η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος voucher «Ψηφιακή Μέριμνα», όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην πρώτη φάση, που ξεκινά στις 5 Απριλίου, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες που έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μία χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Ποιοι δικαιούνται το Voucher

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Ειδικότερα για τα κριτήρια στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

– Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

– Για οικογένεια με ένα παιδί, μικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

– Για οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, μικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση, για να λάβουν το σχετικό voucher για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook