Με «λουκέτο» απειλείται το 38% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (video)
Με «λουκέτο» απειλείται το 38% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
«Το 38% των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων σε όλο το φάσμα της αγοράς έχει φόβο για λουκέτο το επόμενο εξάμηνο» σημείωσε ο κ. Καββαθάς μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
Παράλληλα, ανέφερε, ότι το 72% των επιχειρήσεων δηλώνουν μειωμένο κύκλο εργασιών το 2ο εξάμηνο του 2020, ενώ 1 στις 4 επιχειρήσεις έχει ήδη ληιξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς δημόσιο, τράπεζες, προμηθευτές.
«Είναι ένα εκρηκτικό κλίμα που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά με λουκέτα. Και χιλιάδες θέσεις ανεργίας» πρόσθεσε.
Τέλος, έκανε λόγο ότι τα μέτρα στήριξης της εστίασης βρίσκονται σε «θετική κατεύθυνση», αν και όπως είπε «το 37% των δυνητικών δικαιούχων μένουν εκτός. Εκεί χρειάζεται παρέμβαση».
Στήριξη στο λιανεμπόριο
«Ο κόσμος βγήκε τις πρώτες δύο μέρες, στη συνέχεια υπήρχε παγωμάρα. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι να μείνουμε ανοιχτά όλο το επόμενο διάστημα. ΘΑ βρούμε τον βηματισμό μας. Και σιγά σιγά θα έρθουν τα καλύτερα ταμεία» δήλωσε ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Σπύρος Καπράλος, για τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου.
Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων του δεν έχει νέα προϊόντα, λόγω έλλειψη ρευστότητας.
Ως εκ τούτου, ζήτησε την στήριξη του λιανεμπορίου, τόσο σε ότι αφορά στις αναστολές εργασίας, όσο και στο θέμα της επιδότησης των υφισταμένων θέσεων εργασίας αλλά και των ενοικίων.
«Πολύ χαμηλοί οι τζίροι που γίνονται. Και θα γίνονται για πολύ καιρό ακόμα. Δεν θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν την κανονικότητα που γνώριζαν τόσα χρόνια» συμπλήρωσε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μπάσκετ – Βαγγέλης Λιόλιος: «Δεν έστησα κανέναν αγώνα, είμαι στόχος εκβιασμών, θέλουν να με εξοντώσουν» , είπε στην απολογία του
- Γιώργος Μαζωνάκης: H μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ερμήνευσε τραγούδια του στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
- «Χωριάτικο»: Ποινικές διώξεις για εννέα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σε βάρος των 59 συλληφθέντων για φοροδιαφυγή 100 εκατ. ευρώ
- Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακίστηκε ο Κορομηλάς, σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης
- Μαρία Αντωνά κατά Ζήνας Κουτσελίνη για το «μίνι»: «Με ενοχλεί η ευκολία με την οποία μια γυναίκα επιχειρεί να υποτιμήσει μια άλλη»
- «Αγόρασα την πρώτη μου HERMES», λέει περιχαρής η Ιωάννα Τούνη για την πανάκριβη τσάντα που απέκτησε (βίντεο)
- Κοινή δήλωση Ελλάδας, ΕΕ, Αιγύπτου, Κύπρου, Μπαχρέιν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Άκυρο, ανυπόστατο, αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο
- ALL IN: Καλεσμένοι ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Ησαΐας Ματιάμπα – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook