Σκυλακάκης: «Θα δοθούν επιπλέον 6 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας»
Ακόμα έξι δισ. ευρώ θα διατεθούν μέσα στο 2021 για τη στήριξη της οικονομίας, όπως σημείωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αυτά περιλαμβάνουν τα πάσης φύσεων προγράμματα επανεκκίνησης, την εισφορά αλληλεγγύης και άλλα προγράμματα που θα δοθούν από τον Μάιο και έπειτα. «Πρακτικά πρόκειται για 1 δισ. ευρώ το μήνα έως το τέλος του χρόνου.
Σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη που προκάλεσε η πανδημία, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων, στη βάση του πλήγματος που έχουν υποστεί και όχι των σωρευμένων χρεών. «Πρόκειται τόσο για χαμηλότοκα δάνεια, όσο και για ενισχύσεις. Αλλά τα χρήματα δεν δίδονται από κάποιο ‘μαγικό σακούλι’, δίδονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους σε μεταγενέστερο χρόνο οπότε πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη στον τρόπου που δαπανώνται» τόνισε.
Πάντως διευκρίνισε ότι δεν αναμένονται φοροαπαλλαγές το επόμενο διάστημα.
Σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, είπε ότι έχουν μπει ώριμα έργα με προσεκτική κοστολόγηση, και θα ξεκινήσει η ένταξη των προγραμμάτων στις δημόσιες επενδύσεις πριν ακόμα εγκριθεί το Ταμείο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Χαμός στον αέρα του OPEN με Στραβελάκη και Κωνσταντοπούλου: Είμαι 40χρόνια δημοσιογράφος – Mε στοχοποιείτε – Έχω δικαίωμα να υποβάλλω ερωτήσεις – Παρεμποδίζετε τις απαντήσεις μου» (βίντεο)
- Στ. Παπασταύρου: Τον Φεβρουάριο η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο – «Δεν κινδυνεύουμε με μπλακ άουτ» (βίντεο)
- Μαρία Κίτσου: «Ο πατέρας μου αφού με απείλησε μετά μου έριξε ξύλο και πήγαμε στην αστυνομία» – Η ερώτηση που την έκανε να δακρύσει (βίντεο)
- Καιρός Πάσχα: Με ψύχρα και βροχές την Ανάσταση, βελτίωση από τη Δευτέρα – Σε 3 φάσεις η εξέλιξη της θερμοκρασίας
- Επικές κινηματογραφικές παραγωγές την Μεγάλη Εβδομάδα στον ΣΚΑΙ
- Μ’ ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα γιορτάζει το Πάσχα η ΕΡΤ
- Axios: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τράμπ – Οι διαβουλεύσεις και το παρασκήνιο
- Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε απαγόρευση πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών από την 1η Ιανουαρίου του 2027
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook