Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Open.

Πρόκειται για τις οφειλές οι οποίες έχουν αναβληθεί για το 2022 ενώ δεν αποκλείεται στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν και άλλα χρέη νοικοκυριών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.

«Έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για τις οφειλές των τελευταίων 15 μηνών, το θέμα της νέας ρύθμισης θα είναι βασικό στις συζητήσεις της 11ης αξιολόγησης, όπως ήταν κατά την 10η αξιολόγηση η μείωση των φόρων και των εισφορών που εφάρμοσε η κυβέρνηση».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία της ελληνικής οικονομίας επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη για ανάκαμψη φέτος 3,6% αν και όπως σημείωσε, μια σειρά από άλλες εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανεβάζουν την αύξηση στο 5%.

Υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία το 2021 θα καλύψει σημαντικό μέρος των απωλειών του 2020.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα κρατικά μέτρα στήριξης σε μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη της πανδημίας ο Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι το κράτος αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Επισήμανε, ωστόσο, ότι σήμερα η κύρια ευθύνη του κράτους είναι να πείσει τους πολίτες ότι ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Στο σημείο αυτό γνωστοποίησε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ανέρχονται σε 34,5 δισ. ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook