Eurostat: Αύξηση για τη βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας με το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ε.Ε

Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτη την Ιρλανδία, κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Νοέμβριο του 2020.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε στην Ελλάδα 6,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο και κατά 8,8 σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2019
Στην ΕΕ αυξήθηκε 2,3% και σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 ήταν μειωμένη κατά 0,4%.
Την υψηλότερη αύξηση της παραγωγής σε ετήσια βάση κατέγραψε η Ιρλανδία (40,8%), ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις σημείωσαν η Βουλγαρία (5%), η Γαλλία (4,9%) και η Ιταλία (4,2%).
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών στην ΕΕ αυξήθηκε 7% σε σχέση με τον Οκτώβριο και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 1,5%, ενώ μειώθηκε η παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών (1,2%), των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών (1,7%) και της ενέργειας (3,9%).
Ολες οι Ειδήσεις
- Άννα Βίσση: Βίντεο με το πώς γυμνάζεται για να μένει σε φόρμα
- Αγγελική Νικολούλη: Με το βαφτιστήρι της στο πλατό της εκπομπής της, – “Ήρθε να δει τη νονά του από τα ξένα”
- Ιωάννα Τούνη: Έχασε τη βαλίτσα της στο Λος Άντζελες – «Πόσο μάτι παίζει να τρώω;» – Βίντεο
- ΟΦΗ – Άρης 1-1: Ισοφάριση με Σπίκιτς – Κλείδωσαν στην πέμπτη θέση οι Θεσσαλονικείς
- Αστέρας AKTOR – Ατρόμητος 1-4: Οι κυανόλευκοι έκαναν πάρτι στην Τρίπολη και έσβησαν τις ελπίδες των Αρκάδων για την πεντάδα
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Η συνάντησή του με τον 50 Cent στο Μαϊάμι – Φωτογραφία
- Έκρηξη στην Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε (βίντεο)
- «ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΑ» powered by ΔΕΗ: Πρεμιέρα το Σάββατο 10 Μαΐου στις 16.55 στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook