Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο «κλείδωσαν» έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κύματος ακρίβειας στην ενέργεια με τις αυξήσεις σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση της επιδότησης ρεύματος κατά τουλάχιστον 50% και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να το δικαιούνται τουλάχιστον 6 στα 10 νοικοκυριά.

Ανακοινώσεις θα υπάρξουν επίσης για το επίδομα φυσικού αερίου, που -όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης- θα αφορά τους πάντες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες εναλλακτικές προτάσεις, η τελική μορφή των οποίων θα προσδιοριστεί μετά και από συνεννόηση με τους θεσμούς.

Για τον προσδιορισμό των μέτρων στήριξης έγινε τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων υπουργών, Χρήστου Σταϊκούρα και Κώστα Σκρέκα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την συμμετοχή και του Άκη Σκέρτσου. Τις ανακοινώσεις θα κάνουν σε συνέντευξη Τύπου αύριο οι κύριοι Σταϊκούρας,  Σκρέκας και Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση το κονδύλι για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, θα είναι τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα θα κριθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 21 και 22 Οκτωβρίου, όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που πλήττει όλη την Ευρώπη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook