Tι ισχύει από σήμερα για το πρόστιμο των 100 ευρώ
Ξεκινάει από σήμερα η καταγραφή μέσω ΑΑΔΕ όλων των προστίμων των 100 ευρώ για ανεμβολίαστους.
Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει, ότι:
1.Απο τις 500.000 έχουν προσέλθει άνω των 200.000 ατόμων, ενώ 300.000 ακόμη παραμένουν ανεμβολίαστοι.
2.Η ποινή δεν θα περικόπτει την σύνταξη αλλά θα πηγαίνει ως πρόστιμο μέσω της εφορίας στην θυρίδα κάθε ανεμβολίαστου.
3. Κατά το νόμο, όλοι με κατοικία εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31.12.1961 πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολίου (για το μονοδοσικό Johnson & Johnson) κατά της covid-19 έως και την 16η Ιανουαρίου 2022, διαφορετικά επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.
4. Αν δεν τηρηθεί η υποχρέωση εμβολιασμού επιβάλλεται από 17 Ιανουαρίου διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Ειδικά για τον Ιανουάριο για την παραβίαση της υποχρέωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.
5. Αν ο πολίτης εμβολιασθεί την α δόση έως και την 15η ημέρα του μήνα και ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου έχουμε διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.
6. Από την 16η ημέρα του μήνα και μετά μπαίνει ολόκληρο το πρόστιμο.
7.Οποιος εμβολιασθεί η ποινή αίρεται από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το χρονικό σημείο θεμελίωσης της σχετικής υποχρέωσης.
Να τονισθεί, ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την επιβολή των κυρώσεων αξιοποιούνται αποκλειστικά για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19.
ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ
1. Οι νοσήσαντες για 90 μέρες κατά τον Υπουργό κ Γεωργαντά.
2. Οι έχοντες κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον, αλλά με ευθύνη του κράτους δεν εμβολιάσθηκαν.
3. Οι εμβολιασθέντες στο εξωτερικό.
4. Οι έχοντες συγκεκριμένους λόγους υγείας ώστε να μην εμβολιασθούν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θρήνος στο Ρέθυμνο για τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον – Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο
- «Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού προκάλεσε την αντίδραση Πλακιά – «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
- Θανάσης Αυγερινός: Αποχωρεί με αιχμές από εκπρόσωπος του κόμματος Καρυστιανού – Καταγγέλλει «ύποπτους – φυτευτούς συμβουλάτορες» μέσα στο κόμμα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook