Οι τριετίες στο μισθό μετά την απόφαση του ΣτΕ
Οι τριετίες στο μισθό μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά τα επιδόματα λόγω προϋπηρεσίας έως 198 ευρώ στους εργαζομένους με τον κατώτατο μισθό που τα έχουν κατοχυρώσει έως το 2012.
Οι μισθωτοί που αμείβονται με τα κατώτατα όριο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα προϋπηρεσίας που ισούται με 10% επί του κατώτατου μισθού και μπορεί να καταβληθεί έως τρεις τριετίες κατ’ ανώτατο όριο.
«To δικαστήριο έκρινε ότι η εγκύκλιος Αχτσιόγλου δεν θεσπίζει νομική υποχρέωση για την αναγνώριση των τριετιών. Παρόλα αυτά δεν τίθεται κανένα πεδίο αμφισβήτησης του συνοπολογισμού των τριετιών στο κατώτατο μισθό παρά τη σχετική ασάφεια του νόμου του 2013.
Ωστόσο το υπουργείο οφείλει να αποσαφηνίσει αν θα πρέπει να συνεχίζεται η υποχρεωτική καταβολή τους. Δεν τίθεται θέμα εξέλιξης με το ξεπάγωμα των τριετιών λόγω μνημονιακής δέσμευσης της χώρας μας μέχρις ότου ο δείκτης της ανεργίας πέσει κάτω του 10%».
Εργαζόμενος με τον κατώτατο μισθό στα 663 ευρώ από 1/1/2022 αν είχε συμπληρώσει το 2012 0 έως 3 χρόνια προϋπηρεσία ο μισθός ανέρχεται στα 663 ευρώ και με το επίδομα γάμου στα 729.30.
Εργαζόμενος με προϋπηρεσία από 3 έως 6 χρόνια διαμορφώνεται σε 729.3 ευρώ και με το επίδομα γάμου στα 795.60.
Μισθωτός με προϋπηρεσία από 6 έως 9 χρόνια διαμορφώνεται σε 795.6 ευρώ και με το επίδομα γάμου στα 861.60.
Εργαζόμενος με προϋπηρεσία άνω των 9 ετών διαμορφώνεται στα 861.9 ευρώ και με το επίδομα γάμου στα 928.20 .
ΑΥΞΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ 10%
ΕΤΗ ΤΩΡΑ ΜΕ +5% ΜΕ +6%
0-3 729 766 773
3-6 796 835 844
6-9 862 905 914
9 άνω 928 975 984
Ολες οι Ειδήσεις
- Στην Πάτμο η Μαντόνα: Επισκέφθηκε το Σπήλαιο της Αποκάλυψης – Εντυπωσιάστηκε και δήλωσε ότι θα επιστρέψει σύντομα στο νησί
- Ελεύθερος με όρους ο 32χρονος οδηγός ταξί για το τροχαίο στη Βούλα: Παραπλανήθηκα από το GPS, υποστήριξε – Κλινικά νεκρός ο μοτοσικλετιστής
- Με κόρνες πλοίων και καπνογόνα το τελευταίο «αντίο» στον δήμαρχο Φούρνων Κορσεών – Βίντεο
- «Όχι» του ΣτΕ στην επαναφορά των δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους – Tο σκεπτικό της απόφασης
- Iωάννα Τούνη: Το πανάκριβο δώρο που της έκανε η φίλη της – «Η Στέλλα είναι τρελή» – Βίντεο
- Σε επιφυλακή η Ελλάδα μετά τις τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα σε ευρωπαϊκούς στόχους – Εξετάζεται η μεταφορά Patriot στην Κρήτη – Παραμένουν τα F-16 στην Κύπρο
- Νικ Κύργιος: Θετικός σε έλεγχο για κοκαΐνη – Σε προσωρινό αποκλεισμό ο Αυστραλός τενίστας – «Έκανα ένα τεράστιο λάθος», λέει
- Η Μίνα Καραμήτρου στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook