Λαγκάρντ: Αδιανόητη η διαγραφή χρέους λόγω πανδημίας
Αντίθετη είναι η Κριστίν Λαγκάρντ στην διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους που παρακρατεί η ΕΚΤ, όπως πρότειναν χτες 100 οικονομολόγοι για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού είναι «αδιανόητη» απαντά σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ.
Καθώς θα αποτελούσε «παραβίαση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαγορεύει αυστηρά τη νομισματική χρηματοδότηση κρατών», υπογράμμισε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο φύλλο της Journal du Dimanche που κυκλοφορεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Αυτός ο κανόνας αποτελεί μια από τις κολόνες των θεμελίων του ευρώ», εξήγησε η κυρία Λαγκάρντ στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα. «Αν η ενέργεια που ξοδεύεται για να ζητείται η ακύρωση χρέους από την ΕΚΤ αφιερωνόταν στον διάλογο για την αξιοποίηση του χρέους, αυτό θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο! Για ποιο πράγμα θα γίνουν δημόσιες δαπάνες; Σε ποιους τομείς του μέλλοντος θα επενδύσουμε; Αυτό είναι το ουσιώδες σήμερα», πρόσθεσε η άλλοτε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας και μετέπειτα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ανέλαβε την προεδρία της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο του 2019 .
Ολες οι Ειδήσεις
- Αθηνά Οικονομάκου: Στο Μόναχο και στο φεστιβάλ «Oktoberfest χορεύει και απολαμβάνει την μπύρα της (φωτογραφίες& βίντεο)
- Η Δούκισσα Νομικού περπάτησε σε πασαρέλα στο Παρίσι με την Κένταλ Τζένερ και την Κάρα Ντελεβίν: Ήταν δύσκολο να αφήσω τα παιδιά μου (βίντεο)
- Κατερίνα Λιόλιου για τον σύντροφό της: Προς το παρόν δεν είναι στα σχέδιά μας ο γάμος, μακάρι στο μέλλον να με αξιώσει ο Θεός να κάνω παιδιά (βίντεο)
- Ιωάννα Τούνη: Η απάντηση της για το προσωρινό κλείσιμο του μαγαζιού της στο Παρίσι
- Άκης Πετρετζίκης: Έκλεισα τα μαγαζιά, ενώ ήταν κερδοφόρα, γιατί έπρεπε να μαζευτώ οπωσδήποτε σπίτι μου (βίντεο)
- Άνω Λιόσια: Ρομά γονέας έδειρε τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου που φώναζε στα παιδάκια – Η στιγμή του ξυλοδαρμού σε βίντεο
- Γεωργιάδης: Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας οι καταγγελίες για Πατούλη, θα ερευνηθούνοι εταιρίες του – Τα πρώτα αποτελέσματα του MedWatch – Στο «κίτρινο» η Καρυστιανού, θα ελεγχθεί από τον Ιατρικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης
- GNTM 7 Η 4η ημέρα των auditions φέρνει νέες ανατροπές! Απόψε, Τρίτη 29.9.26 στις 21:00 στο Star Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook