Κύβος ερρίφθη για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής!

Η φράση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη , ότι «μελετάται να μειωθεί ο ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα στο 6%» φαίνεται ότι έχει προχωρήσει σε αριθμούς.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή μιλώντας στο BIGPOST διετύπωσε, ότι τουλάχιστον σε 4 βασικά αγαθά ψωμί κρέας γαλακτομικά και λάδι το ετήσιο κόστος φτάνει το 1,2 δισ, αν μηδενιστεί ο ΦΠΑ, ενώ αν υποχωρήσει στο 6% τότε πάμε στα 600.000 .000 ευρώ εξέλιξη η οποία μάλλον είναι η επικρατέστερη.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν, ότι η άσκηση αυτή θα έχει 6μηνη διάρκεια για το 6% οπότε το ποσό μειώνεται ως προς το βάρος στον προϋπολογισμό. Με την λήψη του μέτρου περί τα τέλη Μαίου, θα υπάρξουν και μέτρα ώστε να μην σημειωθούν καπέλα στις τιμές των βασικών αυτών αγαθών και χαθεί στον τελικό καταναλωτή η όλη θετική εξέλιξη.

Η κυβέρνηση αναμένει νέο κύμα αυξήσεων και εκτιμά, ότι «όλη αυτή η υπόθεση θα εξελιχθεί στην τελική της φάση με την απόφαση των Ευρωπαίων για πλαφόν στο φυσικό αέριο ώστε να επηρεαστεί άμεσα η πτώση της τιμής του ρεύματος».

Ο Ιούνιος θεωρείται καθοριστικός μήνα, καθώς ξεκινάει και η τουριστική σεζόν, ενώ σε λίγες μέρες ανακοινώνεται κατώτατος μισθός στα 703 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook