Η αύξηση των φορολογικών εσόδων ανοίγει το δρόμο για έξτρα επιδότηση στα καύσιμα και διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το νέο πακέτο μέτρων και την συνέχιση της επιδότησης στα καύσιμα μαζί με την αύξηση της, προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ με ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η νέα επιδότηση στα καύσιμα αναμένεται να προβλέπει διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους με το φορολογητέο ποσό να ανεβαίναι από τα 30.000 ευρώ στις 45.000 ευρώ.

Σχεδιάζεται να αυξηθεί το ποσό της επιδότησης στα 40 ευρώ με 60 ευρώ, ίσως και παραπάνω, με έμφαση στα νησιά από τα 30 ευρώ με 50 ευρώ που είναι σήμερα.

Επιδότηση της τιμής της βενζίνης απευθείας στην αντλία

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για επιδότηση της τιμής της βενζίνης απευθείας στην αντλία, κατά το πρότυπο του πετρελαίου κίνησης.

Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα διατηρηθεί και μετά τον Ιούνιο και θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία, σύμφωνα με πληροφορίες. Τέλος, νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών περίπου 2,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ, από τους συνολικά 3 εκατομμύρια δυνητικά δικαιούχους, έκαναν χρήση του Fuel Pass ως τις 10 Ιουνίου και μοιράστηκαν 116 εκατομμύρια ευρώ συνολικά ή έως 60 ευρώ ο καθένας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook