Υπουργείο Ενέργειας: Tέλος στη ρήτρα αναπροσαρμογής για τους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023
Η προσωρινή αναστολή χρέωσης της ρήτρας αναπροσαρμογής θα αφορά στα κυμαινόμενα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.
Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή η ρύθμιση για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των κυμαινόμενων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για 11 μήνες, από την 1η Αυγούστου 2022 μέχρι τον Ιούλιο 2023.
Η διάταξη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απλούστευση της αδειοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έρχεται σε συνέχεια της ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία επιβάλλεται πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών για την ενέργεια που εγχέουν στο δίκτυο. Τελικός στόχος των ρυθμίσεων είναι η συγκράτηση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και η επιστροφή των τιμών του ρεύματος στο επίπεδο του περασμένου φθινοπώρου.
Η ρύθμιση για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προβλέπει ότι οι προμηθευτές θα ανακοινώνουν ως το τέλος κάθε μήνα τα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύουν τον μεθεπόμενο μήνα. Για την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης η ανακοίνωση των τιμολογίων θα γίνει ως τις 10 Ιουλίου. Η ρήτρα θα εφαρμοσθεί και θα αναγράφεται ξεχωριστά στους λογαριασμούς για τις καταναλώσεις μέχρι την 1η Αυγούστου. Το επόμενο διάστημα θα αναγράφεται στους λογαριασμούς η ενιαία χρέωση και η επιδότηση που θα συνεχίσει να παρέχει το κράτος στους λογαριασμούς από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
Προβλέπεται επίσης ότι το επόμενο δωδεκάμηνο τόσο η αλλαγή προμηθευτή όσο και η αλλαγή τιμολογίου προμήθειας θα γίνονται χωρίς το “πέναλτι” που προβλέπει η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η κακοκαιρία Kristin χτύπησε την Ηλεία: Δρόμοι στη Βάρδα έγιναν ποτάμια – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο για βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ
- Ρουμανία: Επιστρέφουν οι 2 τραυματίες σήμερα – Επαναπατρίζονται και οι 7 σοροί – Tα επικρατέστερα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος (βίντεο)
- Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-2: Ιστορική πρόκριση του Θρύλου στο Champions League
- Στο χειρουργείο μετά από επιπλοκή ένας από τους τραυματισμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ – Η ανάρτηση Γεωργιάδη
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Ένα διήμερο, πέντε καλεσμένοι, άπειρα απολαυστικά στιγμιότυπα (Trailer)
- ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.Τ.Ε: Οι Περιφερειακοί Σταθμοί βασικός πυλώνας στο ρόλο και στο δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ
- Στην Τούμπα ο Οικουμενικός Πατριάρχης: Άφησε 7 λευκά τριαντάφυλλα για τα θύματα της τραγωδίας στη Ρουμανία (βίντεο)
- Δημοσκόπηση GPO: Στις 13,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού, στο 17,6% για Τσίπρα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook