Την επιδότηση ρεύματος που θα ισχύσει από τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας η επιδότηση ρεύματος θα αφορά σε όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στη μηνιαία κατανάλωση ενέργειας.

Από τον Ιούλιο, η επιδότηση ρεύματος θα είναι οριζόντια, για όλους, είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου.

Επίσης, αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος για τους εμπορικούς καταναλωτές στα 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Στα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση θα είναι 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι συνολικές επιδοτήσεις διευρύνονται στα 722 εκατ. ευρώ για τον μήνα Ιούλιο, 300 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο κ. Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού διευρύνεται από τον Ιούλιο η στήριξη των καταναλωτών ενέργειας με 2 τρόπους:

• Οριζόντια κάλυψη όλων από τον Ιούλιο και επιδοτούνται όλες οι κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση, απορροφώντας το 84% της αύξησης.

• Παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να γνωρίζουν τα τιμολόγια κάθε παρόχου ενέργειας καθώς αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι πάροχοι υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές τους για τους μεθεπόμενους λογαριασμούς των πολιτών.

Επίσης, καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και πλέον ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάζει πάροχο, χωρίς να πληρώνει αποζημίωση και να γνωρίζει τα τιμολόγια κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη κάνει δικαίως τους πολίτες και τους ηγέτες να ανησυχούν βαθιά, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ανταπεξέλθει ακόμη και στα πιο δυσμενή σενάρια διακοπής αερίου από τη Ρωσία στη χώρα μας και στα Βαλκάνια.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook