Πριν από το φθινόπωρο θα καταβληθεί η νέα επιταγή ακριβείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Bigpost ενώ διευρύνεται και ο κύκλος των δικαιούχων.

Η νέα επιταγή ακριβείας έρχεται να στηρίξει τα νοικοκυριά μετά την άνοδο του πληθωρισμού και την ακρίβεια σε αγαθά και ενέργεια.

Η νέα άνοδος του πληθωρισμού σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη «για διαρκή στήριξη της κοινωνίας» , ενεργοποιούν την επόμενη μέρα της επιταγής ακρίβειας , η χορήγηση της οποίας, κατά τις πληροφορίες του Bigpost έρχεται με την ΔΕΘ .

Ταυτόχρονα ο Υπουργός οικονομικών χ. Σταικούρας και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, πιστοποιούν το περιεχόμενο της νέας επιταγής, η οποία θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Διευρυμένα εισοδηματικά όρια.

2. Θα απευθύνεται σε περισσότερους

3. Θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

4. Δεν θα συμψηφίζεται με φορολογικές υποχρεώσεις.

Ήδη ο πρώτος κατάλογος των αποδεκτών έχει ολοκληρωθεί στα πρότυπα της προηγούμενης δόσης.

Κορυφαία οικονομική πηγή δήλωνε στο Bigpost ότι «στόχος είναι η ενίσχυση των ευάλωτων για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας», Μάλιστα θα καταβληθεί πριν το Φθινόπωρο, θα αφορά τους εξής:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ένα ολόκληρο επίδομα παιδιού , πού ίσως και αυτή τη φορά είναι ενάμιση επίδομα. Το ποσό της ενίσχυσης θα ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι θα ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

• ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Ενίσχυση 200 ευρώ σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους. Δικαιούχοι είναι (όπως τον Δεκέμβριο) συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως), ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Το κόστος υπολογίζεται σε 135 εκατ. ευρώ.

• ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ Ενίσχυση 200 ευρώ σε 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες με κόστος 7 εκατ. ευρώ.

• ΑΜΕΑ Ενίσχυση 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ με κόστος 33,4 εκατ. ευρώ.

• ΚΕΑ 1 δόση ελάχιστου εγγυημένου σε 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με κόστος 25 εκατ. ευρώ.

Τέλος αυξημένο θα είναι φέτος και το επίδομα θέρμανσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook